PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
SALUT

Prevenció de les addiccions

Principalment s’intervé en el context educatiu i es treballa amb la comunitat educativa de cara a  proporcionar eines de reflexió crítica sobre el fenomen de consum de tabac, alcohol i resta de substàncies psicoactives.

Què oferim?

Com que els primers contactes amb tabac, alcohol i altres substàncies es donen, habitualment, a l’adolescència i joventut, les activitats de promoció de la salut sobre prevenció de les addiccions es dirigeixen primordialment a aquests grups d’edat. Consulteu aquí la oferta d’activitats.

El Servei d’Assessorament i Informació en Drogues és gratuït i confidencial i té com a objectiu atendre les consultes d’adolescents i joves sobre qualsevol droga. També s’hi dona resposta a familiars i persones de l’entorn proper i a professionals que treballen amb el col·lectiu adolescent o jove.

Les activitats s’ofereixen, principalment,  a través del programa Ciutat i Escola. També es col·labora amb l’Oficina Jove de Sabadell i amb els Plans Educatius d’Entorn i els projectes comunitaris que es despleguen als barris de la ciutat.

D'altra banda, s’impulsa la implantació de programes comunitaris com ara “Entorn sense fum” orientats a protegir a la població del fum de tabac de segona mà i també a evitar que els infants estiguin exposats a models adults poc saludables.

Finalment, si formeu part de col·lectius específics -com ara professorat, associacions de mares i pares, monitors de lleure, i altres professionals que treballen amb població jove- us podem donar elements per entendre els fenomen de les drogodependències. I orientar-vos sobre el paper dels pares i les mares en el creixement personal de llurs fills i filles, per prevenir situacions problemàtiques relacionades amb el consum de drogues.

Preguntes freqüents

Hi ha algun telèfon d'orientació sobre drogodependències?

Sí, a Catalunya hi ha un servei 24 hores gratuït d’informació, orientació i acollida permanent sobre drogodependències. És la Línia Verda:  telèfon 900 900 540. Més informació aquí.

M’han dit que bec massa, com puc saber si el meu consum d’alcohol és normal?

La calculadora Veus el que beus?  permet calcular de forma orientativa i anònima, la quantitat d’alcohou que es beu a diari per determinar si el vostre hàbit de consum us pot ocasionar problemes.

Enllaços d'interès

  • Video "De què parlem quan parlem de drogues", dissenyat i produït per l’alumnat de Producció Multimèdia i Sabadell en Xarxa del Vapor Llonch, per donar suport a la campanya del mateix nom que des de fa anys desenvolupen conjuntament el Servei de Joventut i el Servei municipal de promoció de la Salut pels nois i noies de 4t de l’ESO.

També et pot interessar...