PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
ACCIÓ SOCIAL

 

Presentació


El Pla Estratègic d’Acció Social (PEAS) Sabadell 2025 defineix els principals objectius i accions que cal impulsar per abordar i combatre les desigualtats a la ciutat. Elaborat de forma participativa i aprovat per unanimitat pel Ple municipal, el document formula un seguit d’actuacions a 10 anys vista, que es plantegen amb la voluntat que es realitzin des de l’evidència, l’autoexigència compartida i la viabilitat de les propostes.</p>

Amb el PEAS, Sabadell disposa per primer cop d’un pla a llarg termini de polítiques socials altament consensuat que, partint dels efectes de la crisi i a més de donar resposta a les situacions d’emergència, vol identificar, abordar i lluitar contra els factors que generen exclusió. Amb aquesta voluntat, el Pla estableix els 11 principis que han regit la seva elaboració i 4 pilars d’acció que contemplen 14 objectius estratègics i 77 d’específics o accions més concretes. Així mateix preveu 24 objectius a assolir en la millora organitzativa a la Regidoria d’Acció Social, que alhora es tradueixen en 54 objectius específics o actuacions.

El PEAS s’ha impulsat i coordinat des de la Regidoria d’Acció Social i és fruit del treball realitzat conjuntament per l’Ajuntament de Sabadell, les entitats de l’àmbit social, els i les professionals de la Regidoria i les diferents forces polítiques. En la seva elaboració, portada a terme al llarg de 9 mesos, han pres part gairebé 270 persones i s’han articulat diversos espais de trobada com ara 12 reunions de treball presencials amb entitats socials, professionals de l’Ajuntament o grups municipals, entre altres.

Així mateix, un Grup Motor integrat per professionals, experts i acadèmics de l’àmbit social, representants del teixit associatiu i professionals de la Regidoria d’Acció Social, ha contribuït a sintetitzar els resultats de les diferents jornades. Un altre dels aspectes fonamentals ha estat la incorporació de l’evidència científica (les dades disponibles i la recerca d’experiències d’èxit arreu del món) a l’hora de plantejar tant els objectius com les actuacions reflectides al document final.

El Pla Estratègic, a banda de l’indiscutible impacte que el seu desenvolupament tindrà a la ciutat, ha consolidat també Sabadell com a referent arreu en innovació dins les polítiques socials. Tant el contingut com la manera en què s’ha plantejat la formulació, seguiment i avaluació del document han despertat l’interès i reconeixement d’altres indrets. En aquest marc, el Pla ha estat presentat a l’octubre de 2016 al VII Congrés Internacional en Govern, Administració i Polítiques Públiques i a la International PB Conference (Conferència Internacional sobre pressupostos participatius) celebrada a Escòcia.

Pla Estratègic d'Acció Social 2025

Pla Estratègic d'Acció Social 2025

El Pla Estratègic d’Acció Social Sabadell 2025 és fruit del treball conjunt realitzat per l’Ajuntament de Sabadell amb diferents agents de la ciutat per tal de lluitar contra els factors que generen desigualtat.

Diagnosi a cop d'ull

Diagnosi a cop d'ull
Dades significatives que ens permeten copsar l'impacte que la crisi econòmica ha tingut en la vida dels sabadellencs i sabadellenques. A continuació, reflectim alguns paràmetres que repassen l'evolució dels principals indicadors socials els darrers anys.