PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Diversitat i convivència

Programa contra el bullying, de la Fundació FC Barcelona

A qui s'adreça:
Alumnat d'educació primària.
 
Descripció:

Metodologia de prevenció de l'assetjament escolar testada a 26 escoles de primària i 5.000 infants durant dos anys, i que redueix en un 35,8% les víctimes de bullying i en un 61% les de ciberbullying.

Un 30% dels infants han estat víctimes d'algun episodi de bullying a les escoles d'educació primària de Catalunya. Davant d'aquesta problemàtica social, la Fundació del Barça ha dissenyat una metodologia adaptada al currículum escolar, per ensenyar a identificar i prevenir l'assetjament escolar. Es tracta d'una metodologia que aborda la prevenció d'aquesta problemàtica a través de dinàmiques lúdiques i participatives on l’esport n'és l’eix vertebrador.

El programa inclou:

  • Metodologia d’efectivitat contrastada amb evidència científica
  • Programa gratuït per les escoles de primària de Catalunya.
  • Per la figura de COCOBE (coordinador de Coeducació, Convivència i Benestar) implica poder desplegar les seves funcions de forma sistematitzada i planificada a tot el centre, així com integrar el programa dins el Pla de Convivència.
  • Formació sobre bullying pel personal docent i no docent del centre a fi que tothom al voltant dels infants sigui un agent de protecció i promotor de la bona convivència.
  • Sessions de 1r a 6è per aplicar des de tutories, Ed. Física i Ed. Artística
  • Creixement Continu. La implementació anual del programa assegura una preparació contínua dels docents per detectar i abordar situacions de risc.
  • Recursos per a les famílies
  • Informe sobre l’estat de convivència al centre
  • Acompanyament per la implementació del programa

El programa s'alinea amb les competències a assolir del currículum escolar per cadascun dels cursos. En les unitats sempre es treballa esport i emoció, acompanyat d'una constructiva reflexió. Una plataforma en línia (Moodle) centralitza tota l’acció del programa i assegura tant seguiment i comunicació durant l'aplicació com l'accés a tot el material associat. L'eina per a la vostra persona COCOBE!

Recull de testimonis del darrer curs:

- “Com a mestra m'ha obert els ulls , m'ha ajudat moltíssim , especialment el triangle del qui fa, el qui rep i els que miren. A la classe, ens hem fet nostre el programa Tutoria de 5è

- “La formació a través de la plataforma i el fet que el programa estigui tan ben estructurat pels 6 cursos de primària, facilita molt la implementació.“ Cap d’estudis

- “Els nens i nenes són més conscients que és el bullying i en parlen més obertament. Quan passen coses són més capaços d'explicar-ho als adults i això ajuda que no es perpetuï en el temps.” Tutoria de 3r

Objectius:
- Apoderar i implicar l'alumnat per detectar i aturar els processos d'assetjament escolar.
- Prevenir possibles situacions d'assetjament en el centre educatiu.
 
Competències clau:
- Competència ciutadana
- Competència emprenedora
- Competència personal, social i aprendre a aprendre
 
Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: el programa s’aplica des del centre
Nombre d'alumnes per sessió: a determinar
Lloc de realització: al centre educatiu
Cost: gratuït
Dossier didàctic
 
Inscripció:
En aquest enllaç
 
Informació:
Persona de contacte: Sandra Niubó

Organització:
Fundació Barça

 

Imprimeix Correu electrònic