PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Anar a la pagina inicial de cultura

SUPERDIJOUS. ARTS VISUALS, PERFORMANCE I ARTS DIGITALS

Dijous 30 de juny de 2022, a partir de les 17 h, a L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu.

 

SUPERDIJOUS A L'ESTRUCH. ARTS VISUALS, PERFORMANCE, ARTS DIGITALS I MÚSICA

Programació:

D'11 a 14 h  TALLER DE LLIMACS. PERFORMANCE

17 h  EL SOL S'ABAIXARÀ HI HAURÀ ORDRE. ARTS DIGITALS

18 h  NOW. PRESENTACIÓ ARTISTES RESIDENTS

18 h  LETTERS FROM A RADICAL PERFORMANCE ART CURATOR. ARTS VISUALS

19.30 h  DJ'X-MASTER. FUNKY HOUSE. CONCERT

20 h  DRUMMING DE FRAMES. CONCERT


TALLER DE LLIMACS. PERFORMANCE

De Neus Masdeu.

Fotografia de l'activitat

A partir de les 17h presentació resultats en NOW presenta

El taller de llimacs que ens proposa Neus Masdeu consisteix a apropar la metodologia de creació de la peça El desig de ser un llimac (si els llimacs son cargol sense closca) a partir d'una experiència de creació compartida en un espai expositiu/escènic.

A través dels objectes protagonistes de la performance i altres de nous seleccionats expressament per l'ocasió, generarem amb ells una instal·lació performativa a partir dels conceptes i línies metodològiques del projecte. Treballarem amb objectes, moviment, espai, so i llum.

El taller és a porta oberta, per tant, el públic està convidat a veure des de fora el procés de creació del grup. Més tard es mostraran les conclusions del taller al NOW.

Neus Masdeu (Barcelona) és una artista multidisciplinar. Treballa dins l’àmbit de l’art a través de diversos llenguatges, majoritariament la performance, i la instal.lació.

Fa servir com a material la mateixa quotidianitat del context on es troba, i intenta activar dins la mesura del posible certs formats d’obra que permetin la interacció del públic, als seus projectes no hi pot faltar mai la tendresa i l’humor, que són els pilars també de la seva vida.

Més informació: neusmasdeu.nm@gmail.com <mailto:neusmasdeu.nm@gmail.com>neusmasdeu.nm@gmail.com>

Inscripcions: almudena@ajsabadell.cat <mailto:almudena@ajsabadell.cat>almudena@ajsabadell.cat>

 

 Data i Horari: 

Dia: Dijous 30 de juny de 2022

Horari: d'11 a 14 h


 

EL SOL S'ABAIXARÀ HI HAURÀ ORDRE. ARTS DIGITALS

Creació: Urati Laboratori (Albert Chamorro, Marta Lofi, Sergio Camacho).

Fotografia de l'activitat

Prenent el títol d’un vers de Joan Brossa, el projecte d’investigació El sol s’abaixarà hi haurà ordre s’acosta al món dels somnis de manera artificial, partint de les imatges hipnagògiques del poeta i de l’obra de l’artista i mèdium Josefa Tolrà. La realitat virtual esdevé el motor que aprofundeix en l’espai més recelós de la consciència. Entenem el món dels somnis com les ruïnes de la nostra memòria. Amb l’eina de la realitat virtual com a vehicle, es transporta l’espectador a un viatge pel món dels somnis, on els paisatges plàstics i sonors generats permetin treure el cap en un territori que sempre ha estat barrat.

Una coproducció de la Fundació Joan Brossa - Centre de les Arts Lliures i El Born Centre de Cultura i Memòria.

Autoria i escenografia: Urati laboratori.

Concepte, posada en escena, vídeo: Albert Chamorro.

Realització plàstica: Marta Lofi.

Espai sonor: Sergio Camacho

Col·laboració en la creació: Fundació Joan Brossa - Centre de les Arts Lliures, El Born Centre de Cultura i Memòria, Estruch - Fàbrica de Creació de Sabadell i l’Institut de Cultura de Barcelona.

Aques espectacle es mostrarà els dies 2 i 3 de juliol al Born, Centre de Cultura i Memòria dins de la programació del Grec en el programa Creació i Museus 2022

Urati laboratori és un espai de recerca escènica que parteix de la idea d'explorar "en temps real" el xoc entre el món virtual i el món corporal. Son una comunitat de diverses persones que procedeixen del món de l'escena, l'escenografia, les arts plàstiques, la tecnologia i l'audiovisual. Aquesta unió neix per explorar les possibilitats plàstiques de l'escena des d'una òptica particular, posant valor a l'espai, el so, la llum, el disseny de personatge i altres terrenys tradicionalment relacionats amb l'escenografia, com a motors de la creació escènica. Les nostres propostes es troben a mig camí entre l'artesania i la tecnologia d'avantguarda, cercant restablir els vincles amb la comunitat i reivindicant la virtualitat com a eina al servei de la ciutadania.'Eternos profetas de la fatalidad' és una instal·lació escènica itinerant que pretén que els seus habitants experimentin en primera persona els efectes globals del clima mitjançant l'ús de diverses tecnologies sensorials per percebre l'entorn. Un recorregut no guiat per l'espai públic, un diàleg amb el territori que ens envolta quotidianament, amplificant la mirada sobre allò que passa per desapercebut.

PreuGratuït

 Data i Horari: 

Dia: Dijous 30 de juny de 2022

Horari: a les 17 h


 

NOW. PRESENTACIÓ ARTISTES RESIDENTS

Fotografia de l'activitat

NOW presenta els següents projectes d'artistes residents:

- ETERNOS PROFETAS DE LA FATALIDAD. Urati Lab- Albert Chamorro

- LETTERS FROM A RADICAL PERFORMANCE ART CURATOR. Francesca Carol Rolla

- EL DESIG DE SER UN LLIMAC. Neus Masdeu

 

 Data i Horari: 

Dia: Dijous 30 de juny de 2022

Horari: a les 18 h


 

LETTERS FROM A RADICAL PERFORMANCE ART CURATOR. ARTS VISUALS

A càrrec de :Francesca Carol Rolla

Fotografia de l'activitat

Francesca Carol Rolla és comissària i escriptora d'arts escèniques, dedicada en el discurs crític de la política curatorial i en pràctiques performatives i modes experimentals d'investigació, acció i educació. Recentment, Carol Rolla s'ha doctorat a la Universitat d'Estrasburg amb una tesi titulada 'Letters from a Radical Performance Art Curator. Performing the Curatorial'. L'any 2017 va concebre i co-comissariar CO-CREATION LIVE FACTORY Pròleg 1 per a la setmana Internacional de l'art performàtic de Venècia, projecte fundat en els principis de col·laboració artística, cooperació i comunitat artística temporal. Des de l'any 2018, a Formentera (Illes Balears, ES), Rolla va idear, dirigir i comissariar SIGNATURES COL·LECTIVES, un projecte de residència itinerant concebut com un centre crític d'accions de performance, recerca col·lectiva, cocreació i escriptura performativa. L'any 2020, Rolla i Preach R Sun van idear i activar #FREEDOM THE NEW HUMAN MANIFESTO, projecte activita internacional obret a tothom que va respondre a la pandèmia del COVID-19.

Els escrits de Rolla han aparegut en diverses revistes i publicacions. Ha comissariat exposicions internacionals en el context de la Biennal de Venècia, i sovint ha estat convidada a parlar i ensenyar en projectes d'art nacionals i internacionals, fòrums acadèmics i esdeveniments d'art.A L'Estruch Fàbrica de Creació, Francesca Carol Rolla treballarà en LETTERS FROM A RADICAL PERFORMANCE ART CURATOR. Es tracta d'una primera recerca immersiva, basada en lectures crítiques, escriptura performativa i intercanvi epistolar, que anirà seguida d'un taller intensiu amb artistes seleccionats, per aprofundir en els significats de la praxi artística i expandir-se col·lectivament a nous territoris de pensament crític i accions creatives, desdibuixant la línia. entre la performance i la vida. L'última fase del projecte consisteix en una presentació pública i performativa de tot el procés, que inclou la documentació generada i les accions i reflexions emergents.

PreuGratuït

 Data i Horari: 

Dia: Dijous 30 de juny de 2022

Horari: a les 18 h


 

DRUMMING DE FRAMES. CONCERT

Percussion.

Fotografia de l'activitat

Amb motiu del 50è aniversari dels “Encuentros de Pamplona“ (26.06 / 03.07.1972), testimoni de les noves tendències i manifestacions artístiques, poètiques, cinematogràfiques i musicals a nivell nacional i internacional, FRAMES Percussion interpretarà “Drumming”, una de les obres més importants del minimalisme americà i de la música occidental de la segona meitat segle XX del compositor novaiorquès Steve Reich.

Es tracta d’una peça per a ensemble de nou percussionistes, piccolo i dues veus en què un sol patró rítmic es porta al límit a través de la tècnica del desplaçament (phasing). Al llarg de quatre moviments les dues veus es van desfasant molt gradualment a l’uníson fins a crear noves sonoritats, explorant la riquesa de les combinacions a partir d’aquest únic patró.

Fitxa tècnica:

Música

Steve Reich

Interpretació

FRAMES Percussion

Dani Artacho, Ferran Carceller, Sabela Castro, Ivan Herranz, Naia Membrillera, Joan Pérez-Villegas, Rubén Orio, Alba Rodríguez i Miquel Vich, percussió

Marta Valero i Celeste Alías, veu

Raquel Díaz, piccolo

Preu10€

 Data i Horari: 

Dia: Dijous 30 de juny de 2022

Horari: a les 20 h


 

 Lloc: 

L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu.

Adreça: c. de Sant Isidre, 140, 08208, Sabadell

Telèfon: 93 717 25 71

Web: L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu

 


Com arribar-hi?

Més informació


Xarxes socials de Cultura. Segueix-nos, participa!

Facebook de Sabadell Cultura      Instagram Sabadell Cultura      Twitter Sabadell Cultura

També pots estar al dia amb l'app SincronitzatsSincronitzats 2

Descarrega-la aquí:

 Sincronitzats. El nou canal de cultura a Sabadell! Ara podreu estar, més que mai, sincronitzats amb la cultura a Sabadell

 

Edicions Cultura