PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES


 Cultura FestSBD
 
L'Arxiu Històric de Sabadell se suma a la campanya #ArxivemlaCovid19
 
 

CAMPANYA #ARXIVEMLACOVID19. CRIDA A LA CIUTADANIA PER DOCUMENTAR L'IMPACTE DE LA PANDÈMIA.

Tens fotografies, vídeos o documents que ens ajudin a entendre els moments excepcionals que estem vivint? 

L'Arxiu Històric de Sabadell se suma a la campanya #ArxivemlaCovid19 per recollir tota aquesta informació i així poder-ho explicar millor a les futures generacions. Ajuda'ns a crear una memòria col·lectiva plural, àmplia i democràtica. 

Més informació aquí!

 
 
 
Crida a la ciutadania per documentar l'impacte de la Pandèmia
El teu testimoni escrit o parlat, les teves emocions i sensacions davant aquesta pandèmia, les teves fotografies i vídeos poden ser molt importants per ajudar a documentar i explicar en el futur els moments excepcionals que estem vivint. Per aquest motiu l'Arxiu Històric de Sabadell inicia una campanya ciutadana de recuperació i recollida d'imatges, vídeos, documentació gràfica o qualsevol testimoni que ens ajudi a explicar a les futures generacions l'experiència col·lectiva que estem vivint.

Volem construir una memòria plural, àmplia, democràtica i que s'ajusti a tots els punts de vista. Per aquest motiu necessitem que totes les sabadellenques i els sabadellencs que pugueu us adheriu a aquesta campanya iniciada per l'Associació d'Arxivers - Gestors de Documents de Catalunya i que s'està duent a terme per tot el país amb l'etiqueta #Arxivemlacovid19.
 
Quina documentació podeu donar?

Fotografies i vídeos de Sabadell que ajudin a entendre com estem vivint el confinament: carrers buits de gent, aplaudiments des dels balcons, activitat duta a terme per treballadors essencials (hospitals, farmàcies o supermercats), com prepareu l'obertura i els primers dies d'activitat dels comerços i expressions musicals, culturals o artístiques que vosaltres considereu que val la pena que es conservin per sempre.
Documents textuals, gràfics, dibuixos, cartells, pancartes en format paper o digital que heu fet durant el confinament per transmetre el vostre suport, emocions o recomanacions.


Com ho heu de fer?

A) Primer feu una selecció d'aquells materials que representen millor allò que ens voleu enviar (elimineu imatges borroses o desenfocades, si hi ha un elevat grau de repetició escolliu les imatges/vídeos que tinguin més contingut informatiu o millor composició).

B) Comproveu que la informació del dia i l'hora que han estat generats els vostres fitxers digitals són correctes. Això servirà als arxivers per contextualitzar millor els documents i evitar errors en la seva datació.

C) Creeu un document de Word on constin:

a. Les dades personals del donant (Nom i Cognoms, DNI, adreça postal, codi postal, telèfon de contacte i correu electrònic)

b. El nom i cognoms de l'autor de les fotografies/vídeos/documents

c. Una breu descripció del seu contingut (ubicació, acció que es recull).

D) Esteu a l'últim pas! Abans d'acabar llegiu les “Condicions de participació” que hi ha a continuació, i, si hi esteu d'acord cal copiar el text en el document Word abans d'enviar-lo.

Declaro que soc la persona autora dels documents, imatges, vídeos o àudios o bé que disposo de l'autorització per fer-ne el lliurament. En aquesta condició cedeixo a l'Ajuntament de Sabadell els drets de reproducció, distribució, comunicació pública (inclosa la difusió en línia) i transformació (inclosa l'adaptació), sense límit temporal ni territorial, explotació que l'Ajuntament podrà efectuar en qualsevol modalitat, canal o mitjà, així com podrà autoritzar terceres persones per a qualsevol ús excepte per a finalitats comercials.
Accepto que l'Arxiu Històric de Sabadell pugui fer una valoració de les aportacions i imatges lliurades i que, seguint els seus procediments i criteris, pugui decidir-ne la conservació o l'eliminació.


On ho heu d'enviar?

Preferentment heu d'enviar els vostres documents de forma telemàtica a (no oblideu d'adjuntar el document Word amb tota la informació):

A) Per correu electrònic a l'adreça ahs@ajsabadell.cat" target="_self" title="">ahs@ajsabadell.cat indicant en el títol Arxivemelcovid19.

B) Per l'aplicació gratuïta d'intercanvi de documents Wetransfer si el material que envieu pesa més de 10 MB.

C) Podeu portar-ho presencialment, quan el confinament hagi acabat, a la seu de l'Arxiu Històric de Sabadell (C/ Indústria, 32). El personal de l'arxiu us atendrà amb cita prèvia i descarregarà el material de manera segura.

Si disposeu de material que vulgueu cedir però teniu dubtes escriviu-nos un correu a l'adreça ahs@ajsabadell.cat" target="_self" title="">ahs@ajsabadell.cat i us assessorarem sobre quina és la millor manera de fer-nos arribar els vostres arxius.
 

 

Xarxes socials de Cultura. Segueix-nos, participa!

Facebook de Sabadell Cultura       Instagram Sabadell Cultura       Twitter Sabadell Cultura

 

 

Publicacions cultura