PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

contacte amb educacio

Al departament d'Educació de l'ajuntament de Sabadell treballem per als centres educatius de la ciutat de Sabadell: gestionem els equipaments educatius, portem a terme diversos programes com Sabadell Orienta, Ciutat i Escola, entre d'altres.

També atenem consultes relatives a preinscripcions i escolarització a través de l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME) així com processos relatius a beques i ajuts i subvencions a entitats de lleure.

L'Oficina Municipal d'Escolarització (OME) atèn amb cita prèvia.


c. Blasco de Garay, 19 - 08202 Sabadell
Tel.: 93 745 33 00
Horari d'atenció telefònica al ciutadà: 
  • Dilluns a divendres de 8:00 a 15:00h

preinscripcions 2021 2022

Període tancat. Per matricular el teu fill o filla a un centre educatiu de Sabadell d'Educació infantil de segon cicle, educació primària i educació secundària obligatòria, contacta amb l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME).

Presentació de sol·licituds de preinscripció:

  • Escoles bressol públiques: del 10 al 21 de maig del 2021
  • Educació infantil de segon cicle i educació primària: del 15 al 24 de març de 2021 
  • Educació secundària obligatòria: del 17 al 24 de març de 2021  

Presentació de reclamacions a les llistes d'assignació:

  • Educació infantil de segon cicle, educació primària i educació secundària obligatòria: 

Es poden presentar reclamacions a les llistes d’assignació els dies: 8, 9 i 10 de juny de 2021

Vies per presentar una reclamació:

  1. Telemàtica: a través d’aquest formulari: Reclamació contra la plaça assignada
  2. Presencial: excepcionalment, les famílies poden demanar cita prèvia perquè se’ls atengui presencialment a l’OME, trucant al 010 des del telèfon fix i al 93 745 31 10 des del telèfon mòbil.  

Podeu consultar tota la informació sobre els requisits, la documentació i els criteris que s'aplicaran a la preinscripció del curs 2021-22 als centres educatius de Sabadell.

També podreu cercar els centres on teniu màxima puntuació per proximitat.

Escolliu el nivell educatiu:

 

 

FÒRUM EDUCATIU DE SABADELL: CURS 2018-2019

TOTHOM ÉS DIFERENT: EL REPTE D'EDUCAR EN LA DIVERSITAT, TEMA CENTRAL DE LA SISENA EDICIÓ

La sisena edició del Fòrum Educatiu es va celebrar dissabte, 17 de novembre, sota el lema "Tothom és diferent: el repte d'educar en la diversitat". D'aquesta manera es van posar sobre la taula els diferents camins i propostes per abordar la diversitat, ja siguin aquestes diferències d'aprenentatge, culturals, de situació individual o social, etc. i tant en els àmbits familiar com a l'escola o al lleure. Tot plegat per contribuir a cercar mecanismes que siguin viables i alhora donin resposta a les necessitats de cada infant o jove, vetllant per l'equitat i l'èxit educatiu de tot l'alumnat.

 

PROGRAMA

 

 

 

 

  

Imprimeix Correu electrònic

 

firaFP21horitzontal

 

L’e-Fira Connecta’t a l’FP estarà disponible a través d’una plataforma accessible des de qualsevol dispositiu

En la constant adaptació de tots els esdeveniments a les mesures de prevenció, la Fira anual de formació professional Apropa’t a l’FP també ha evolucionat a un format telemàtic. Aquesta serà la primera edició digital de l’e-Fira Connecta’t a l’FP i, en aquest sentit, inclourà molts canvis i novetats.

Els dies 19, 20, 22 i 23 de març a la plataforma www.connectafp.cat hi haurà preparada una completa programació d’activitats, conferències, tallers i altres formats per assessorar i orientar a diversos públics: per una banda, les famílies i els i les joves a l’hora d’escollir una branca per continuar els seus estudis; i per l’altra banda, la població adulta que vol certificar la seva professionalitat o bé ampliar la seva formació. Totes les activitats programades estan pensades perquè l’experiència de l’e-Fira FP sigui el més profitosa i completa possible. A més, els continguts que formen part de la Fira estaran disponibles a la mateixa plataforma durant un any sencer.

Com a novetat hi ha l’escape room “L’aventura de triar”, una activitat  d’orientació gamificada que ajuda a construir el projecte de vida i professional de qui hi participa. També enguany hi podrem trobar visites guiades per a la fira, que faran més accessible la navegació virtual per la plataforma web

S’inclou també l’espai per a la presentació de l’oferta de formació professional integrada (FP inicial, ocupacional i integrada), organitzada per famílies professionals, en format de xerrades participatives, que tenen de ponents professorat i alumnat. Així doncs, s’ha plantejat la presentació de temes generals relacionats amb la formació professional, per exemple: reptes de l’FP dual, ciència i tecnologia en clau de gènere, les professions del futur, programes de formació i inserció etc. També hi haurà un espai de coneixement de professions i oficis amb representants del món empresarial.

Els estands de centres de formació professional inicial i ocupacional de la ciutat tampoc faltaran a la cita, concretament hi participaran una trentena de centres de formació del territori (d’FP, PFI, FPO etc.).

Què trobareu a la Fira?

.firaFP21programa

  • Xerrades específiques d'uns 80 cicles formatius.
  • Espai per al debat i ponències d'interès general relacionades amb l'àmbit formatiu i professional.
  • Espai d'exposició dels centres que ofereixen cicles formatius.
  • Punts d'orientació personalitzada i servei d'informació.

T'interessa especialment connectar-te i visitar la Fira si...

  • Ets alumne/-a de 4t d’ESO, batxillerat, cicles formatius o escoles d’adults i vols orientació sobre itineraris formatius o professionals.
  • Tens un fill o filla en edat de decidir el seu futur i vols informació per acompanyar-lo en el seu procés de decisió.
  • Estàs treballant o a l'atur i vols millorar la teva qualificació professional o acreditar la teva experiència.
  • Treballes en l'àmbit de l'Educació.
  • Vols conèixer les demandes del mercat de treball de la mà de les pròpies empreses, associacions professionals i gremis.

Horaris

  • Divendres 19, dilluns 22 i dimarts 23: de 8 a 14h i de 16 a 19h
  • Dissabte 20: de 10 a 13:30h

L'entrada és gratuïta?

Sí, amb accés a tots els espais. Cal registrar-se  a l’entrar a la plataforma web i fer inscripció prèvia a les xerrades.

 

.


 

Fòrum Educatiu de Sabadell: CURS 2016-2017

L'ELABORACIÓ DEL PLA PER A L'EQUITAT I L'ÈXIT EDUCATIU VA CENTRAR LES TRES PRIMERES EDICIONS DEL FÒRUM EDUCATIU
 
Les primeres edicions del Fòrum (una a finals de 2016 i dues durant el primer semestre de 2017) van coincidir amb l'elaboració del Pla per a l'equitat i l'èxit educatiu Sabadell 2017-2027, impulsat per l'Ajuntament. És per això que les tres primeres trobades del Fòrum es van destinar a reflexionar, debatre i recollir aportacions per al Pla, com a part del procés de participació que ha caracteritzat l'elaboració del document.
 
El Pla per a l'equitat i l'èxit educatiu (Pla Èqxit), qua ja ha estat aprovat al Ple municipal, és un full de ruta a 10 anys vista, que treballarà per reduir les desigualtats educatives i contribuirà perquè la igualtat en el dret d'accés a una educació de qualitat sigui real entre tots els sabadellencs i sabadellenques. Tot plegat comptant amb el conjunt d'agents socioeducatius del territori.
 
 
 
 
RESUM DE LES TRES PRIMERES EDICIONS DEL FÒRUM EDUCATIU DE SABADELL (CURS 2016-17)
 
 
- TERCERA EDICIÓ: 6 DE MAIG DE 2017
 
Dissabte 6 de maig de 9.30 a 13.30h. La trobada, que va tenir lloc al Centre Cívic de Sant Oleguer, va ser una nova oportunitat perquè la comunitat educativa i totes aquelles persones interessades poguessin fer noves propostes al Pla per a l’Equitat i l’Èxit Educatiu, l’elaboració del qual es trobava ja en la recta final. 
 
La jornada va comptar amb la presència de Joan Manel del Pozo, qui va fer una ponència marc amb el títol "El compromís de la ciutat amb l'Educació", tot aportant elements de reflexió des del seu coneixement del món educatiu municipal.
 
També es van presentar les aportacions recollides a les dues comissions del Consell Escolar Municipal, una sobre Polítiques d'intervenció socioeducativa i altra sobre Polítiques d'escolarització. 
 
Així mateix, durant la trobada es van presentar l'estructura i eixos principals del Pla Èqxit, un cop recollides les aportacions dels diferents Fòrums.
 
 
- SEGONA EDICIÓ: 4 DE MARÇ DE 2017

Aquesta edició del Fòrum Educatiu de Sabadell --la segona -- va tenir lloc sota el títol "Com més equitat, més èxit educatiu, més cohesió social. El pla d'actuació a debat".

Després de la ponència marc, a càrrec d'Isidoro Ruiz, i la presentació del document base del Pla per a l'equitat i l'èxit educatiu, es van conformar quatre grups de debat que van analitzar i prioritzar unes propostes inicials corresponents als àmbits d'actuació prioritària detectats en la primera edició del Fòrum. Els grups i les propostes van ser:

GRUP 1 - Vinculació educativa: Concretar les línies de treball i prioritats d’intervenció per reforçar la vinculació educativa i formativa dels infants, joves i adults dins l’educació i formació formal i no formal, i lluitar contra l’absentisme i la desvinculació escolar prematura. PROPOSTES

GRUP 2 - Rendiment acadèmic: Concretar les línies de treball i prioritats d’intervenció socioeducativa per afavorir el rendiment acadèmic de tots els infants i joves de Sabadell, potenciant tots els recursos socioeducatius de la ciutat. PROPOSTES

GRUP 3 - Desigualtats educatives: Concretar les línies de treball i prioritats d’intervenció per aconseguir que Sabadell sigui un municipi lliure de segregació escolar i desigualtats educatives. PROPOSTES

GRUP 4 - Transicions Escola - Treball: Concretar les línies de treball i prioritats d’intervenció per potenciar/millorar les interrelacions entre el món educatiu i món laboral, implicant tots els agents del teixit productiu i socioeducatiu de la ciutat. PROPOSTES

 

- PRIMERA EDICIÓ DEL FÒRUM: 26 DE NOVEMBRE DE 2016

El primer Fòrum Educatiu de Sabadell es va celebrar el 26 de novembre, sota el títol d'"Equitat, cohesió social i èxit educatiu".

La ponència marc va anar a càrrec del doctor en Sociologia i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Xavier Bonal, que va parlar sobre les "Bases d'una política educativa per a l'equitat i la cohesió social".

A continuació podeu consultar les conclusions resumides de cadascun dels grups de treball:

GRUP 1 - Quins elements afavoreixen una escolarització equilibrada? CONCLUSIONS

GRUP 2 - Quines polítiques locals promouen l’èxit educatiu? CONCLUSIONS

GRUP 3 - Quins plantejaments al voltant de la relació família-escola influeixen en l’èxit educatiu? CONCLUSIONS
 

 

Normativa i documents