PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
MOBILITAT

L’autobús urbà recupera la majoria dels viatgers d’abans de la pandèmia

L’autobús urbà recupera la majoria dels viatgers d’abans de la pandèmia

L’any passat, un total de 12.299.405 persones van fer ús de l’autobús, un 16% més que l’any passat.

El passatge ha valorat millor que mai el servei. En l’enquesta anual, feta a 1.200 persones entre els mesos de novembre i desembre, la nota mitjana ha estat de 8,02 sobre 10 (per sobre dels 7,81 de l’any passat).

Els aspectes més ben valorats pels usuaris han estat: l’accessibilitat dels vehicles, la conservació i neteja dels autobusos, el recorregut de les línies i el temps de viatge.

Aquestes dades les han presentat avui Jesús Rodríguez, tinent d’alcaldessa de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme; Paco López, president de TUS, i Xavier Andreo, gerent de TUS.

El tinent d’alcaldessa de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme, Jesús Rodríguez, ha explicat que

“aquest ha estat un any de recuperació. Les dades demostren que s’ha fet una bona feina, perquè els resultats són molt positius i manifesten que estem consolidant aquest creixement”.

Per la seva banda, el gerent de TUS, Xavier Andreo, també ha fet èmfasi en el fet que

“el creixement és progressiu i continu. Si se segueix aquesta tendència, aviat tindrem els usuaris d’abans de la pandèmia”.

I el president de TUS, Paco López, ha dit que

“s’està arribant gairebé a la màxima quota de la companyia”.

I ha afegit que l’objectiu és

“ser una xarxa dinàmica per complir amb les expectatives de la població”.

Les bonificacions incrementen les vendes

Des de l’1 de setembre fins a final d’any, la T-10 de TUS va estar bonificada un 30%, mentre que l’abonament mensual i mensual jove ho van estar un 50%. Com a conseqüència, les vendes dels dos títols van pujar. En aquest període de temps, l’ús dels abonaments mensuals es va incrementar un 60% gràcies a la millora de preu.

Segons les dades obtingudes en el darrer mes, aquestes vendes es continuen incrementant.

Augmenta l’ús de la T-Mobilitat

El passat 25 de gener va entrar en servei la T-Mobilitat al bus urbà, sistema que permet validar els títols del l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona, l’ATM, mitjançant el mòbil o un suport sense contacte.

L’ús d’aquest sistema augmenta progressivament, i actualment es fan més de 1.400 validacions diàries. Aquesta dada suposa un 6% del total de validacions de títols integrats de l’ATM.

Les línies L1, L2 i L3, les més utilitzades

D’altra banda, la mitjana de passatgers s’ha incrementat en dies feiners, caps de setmana i festius.

Quant als usuaris per línies, les més utilitzades continuen sent les línies L1, L2 i L3 que comprenen l’eix central, que circulen de nord a sud de la ciutat, seguides pel conjunt de les línies L5, L55 i L15.

La T-10, la preferida

El títol de transport més utilitzat continua sent la T-10 de TUS, seguida del carnet de tarifació social i de la T-usual, títol de transport de l’ATM.

Destaca també l’increment d’ús dels abonaments mensuals i mensuals joves de TUS, així com de la T-Jove, títol de transport de l’ATM.

Millores imminents amb fons Next Generation

D’altra banda, els fons europeus Next Generation que rebrà Sabadell serviran per digitalitzar el transport públic i fer-lo més sostenible.

Entre els projectes, destaquen les obres d’adaptació de les cotxeres i la infraestructura de recàrrega per a autobusos elèctrics; la renovació del sistema SAE d’informació a l’usuari; l’adquisició de 50 panells d’informació per a les parades i la renovació de 81 panells ja existents i dels sistemes Web i l’App amb les tecnologies necessàries per afavorir l’accessibilitat universal.

Paral·lelament, s’està treballant en l’àmbit de la renovació de la flota d’autobusos, amb l’adquisició de 6 vehicles elèctrics i 7 híbrids, els quals es preveu que entrin en servei a finals de 2023.

Imprimeix Correu electrònic

Contacta

Departament de Mobilitat, Trànsit i Transport
C. de Pau Clarís, 100, 08205, Sabadell
Tel. 93 745 33 27

Informació i gestió Zona Blava (Vimusa)
Tel. 900 535 921

Informació i gestió bus urbà (TUS)
Tel. 93 727 00 90