PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Més de 370 alumnes de 9 escoles participen a les Jornades de Jocs Tradicionals

La Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya acull entre l’abril i el maig les dues  sessions de la Jornada de Jocs Tradicionals d’aquí i d’arreu Juga i Belluga’t. La trobada, nascuda l’any passat en el marc dels Plans Educatius d’Entorn, vol promocionar hàbits saludables relacionats amb l’activitat física, donar a conèixer diferents jocs de diverses èpoques i cultures i promocionar, per mitjà del joc, els valors de convivència.

La Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya acull entre l’abril i el maig les dues sessions de la Jornada de Jocs Tradicionals d’aquí i d’arreu Juga i Belluga’t. La trobada, nascuda l’any passat en el marc dels Plans Educatius d’Entorn, vol promocionar hàbits saludables relacionats amb l’activitat física, donar a conèixer diferents jocs de diverses èpoques i cultures i promocionar, per mitjà del joc, els valors de convivència.

A la Jornada han participat més de 370 alumnes de cinquè i sisè de primària de 9 escoles de la ciutat. Coorganitzen la proposta l’Ajuntament de Sabadell i la Generalitat de Catalunya. Durant la trobada, els nens i nenes juguen, dividits per grups, a vuit jocs tradicionals: Cursa de sacs, Bandera, Mataconills, Cadena Mòbil, Cases i inquilins, La goma, Matambulú i Estira la corda.

En finalitzar les activitats, es lliuren a les escoles alguns exemplars de la nova edició del llibret “Juga i belluga’t”, el qual s’ha treballat prèviament a les aules i incorpora fitxes de jocs actius i d’origen divers elaborades pels alumnes participants.

Els centres que enguany prenen part a la Jornada són les escoles Joan Montllor, Arraona, Calvet d’Estrella, Miquel Carreras, Amadeu Vives, Juan Ramon Jiménez, Alcalde Marcet, Sant Julià i Joaquim Blume.