PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

A Fons: Nou programa per acostar la música i el teatre als infants de diferents barris

L’Ajuntament ha posat en marxa un nou programa amb propostes educatives per difondre la formació de música i teatre entre els infants dels diferents barris, en el marc dels Plans Educatius d’Entorn i incidint, per tant, en zones més desafavorides. El conjunt d’accions, que compten amb la implicació d’altres institucions i entitats són: el Projecte A-cordant, impulsat conjuntament amb l’Orquestra Simfònica del Vallès per a la creació d’orquestres a escoles públiques; tallers de guitarra a la zona nord; i coral i teatre al migdia als centres de Pla d’Entorn amb servei de menjador gestionat per l’Ajuntament.

Amb les propostes de música i teatre, es vol estendre l’aprenentatge d’aquestes disciplines i de tots els beneficis que comporten per a la formació de l’alumnat, tant en la vessant educativa, com social i cultural. Així als coneixements musicals i d’expressió artística que s’hi assoleixen, se sumen altres aprenentatges com el desenvolupament, a través de l’art, de diverses àrees i competències educatives –com ara el pensament abstracte/matemàtic o la capacitat de concentració– i valors com la superació personal, el treball en grup o la disciplina per l’assoliment d’un objectiu.

A-cordant

L’Orquestra Simfònica del Vallès i l’Ajuntament han posat en marxa aquest curs el projecte A-cordant, per crear orquestres de corda a centres educatius on els alumnes no acostumen a tenir accés a una formació musical més enllà de l’escola. La iniciativa compta amb el patrocini i suport de la Diputació de Barcelona i del Grup CASSA i la col·laboració de l’Escola Municipal de Música i Conservatori per contribuir en la pràctica pedagògica. En aquest primer any de funcionament, el programa arriba a uns 75 infants de quart de primària de les escoles Agnès Armengol i Joaquim Blume.

Amb A-cordant, els alumnes han format orquestres amb violins i violoncels i durant el curs aprendran a tocar els instruments, de la mà dels músics professionals de l’OSV, amb el suport del professorat de l’escola i destinant l’hora lectiva de música a la pràctica de conjunt. També s’organitzaran trobades anuals entre els centres participants i els infants tindran l’oportunitat d’intervenir en un dels concerts de la temporada de l’Orquestra Simfònica. Amb el projecte, també es crearan espais de cooperació en l’entorn dels infants: amb altres alumnes, les famílies i entitats del barri.

Tallers de guitarra al nord

També en el marc del Pla Educatiu d’Entorn (PEE), aquest curs s’impulsaran tallers de guitarra a la zona nord de la ciutat. Hi participaran un total de tres grups classe (uns 75 alumnes) de primària de les escoles Sant Julià i Calvet d’Estrella, que realitzaran els tallers durant l’hora de música i, per tant, dins l’horari lectiu. El projecte neix a proposta dels propis centres. Les classes aniran a càrrec de mestres de l’Escola Municipal de Música i Conservatori Professional de Sabadell.

Coral i teatre gratuïts a l’hora de menjador

I encara dins els PEE, enguany es posaran en marxa tallers de coral i de teatre, que s’impartiran a les 12 escoles d’infantil i primària de Pla Educatiu d’Entorn que disposen de servei de menjador gestionat per l’Ajuntament. Els tallers es portaran a terme en l’horari interlectiu de migdia. En el cas de les activitats musicals es coordinaran des de l’Escola de Música i Conservatori, mentre que les de teatre les portaran a terme les companyies Algalliner i el Centre Parroquial Sant Vicenç.