PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Alumnes de la ciutat s’apropen al món de la fusteria

fusta 2

Uns 50 alumnes de 5è de l’Escola Nostra Llar van participar fa uns dies a l’activitat La Fusta i l’Ofici dels Fusters, impulsada pel Gremi de la Fusta de Sabadell i Comarca i l’Institut Escola Industrial i que forma part del programa municipal Ciutat i Escola. La proposta, d’aprenentatge-servei, tenia com a objectiu acostar els nens i nenes a la fusta i als seus processos, des del bosc, passant per la fàbrica i fins arribar als mobles i eines que tots utilitzem cada dia.

L’activitat s’emmarcava dins la III Setmana de la Fusta de Catalunya, que s’ha celebrat del 14 al 25 d’octubre, i constitueix una mostra més de la col·laboració entre el Gremi i l’Escola Industrial, l’únic centre públic de la ciutat on s’imparteix formació professional relacionada amb la fusteria. La Fusta i l’Ofici dels fusters permet apropar els més joves, en aquest cas l’alumnat del Nostra Llar, a una activitat professional amb un alt grau d’inserció laboral. Tot plegat a partir d’una metodologia d’aprenentatge i servei, a través de la qual són els alumnes de formació professional de l’Escola Industrial els que transmeten a infants aprenentatges vivencials sobre una formació i una professió que ells mateixos estan aprenent.

La Fusta i l’Ofici dels Fusters es va dur a terme a les instal·lacions de l’Escola Industrial i va consistir en diverses accions per tal que els infants coneguessin aquesta professió i construïssin un joc de dòmino dissenyat amb un programa assistit per ordinador. També van tallar la fusta i van polir les peces. L'activitat incideix en l’ús de les noves tecnologies per a una professió que molts cops tenim associada a una manera de fer exclusivament artesana. Així mateix, la proposta fomenta la col·laboració i treball en equip per a l’assoliment d’un objectiu.