PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

125 anys de l’Escola Municipal de Música

QuadricomiaAFEGIT Escola de Musica de Sabadell L’any 2017, l’Escola de Música de Sabadell, de la qual és hereva l’actual Escola Municipal de Música i Conservatori Professional, commemora el 125è aniversari. És per això que s’estan preparant múltiples activitats de celebració amb les quals el centre docent vol enfortir encara més la relació amb la ciutadania i reconèixer la tasca que, des del 1892, han portat a terme professorat, alumnes, famílies i aquelles institucions o entitats col·laboradores i que han consolidat l’Escola de Música i Conservatori com un centre docent de referència a Sabadell, a la comarca i a Catalunya.

Tot i que el calendari concret dels actes commemoratius s’està acabant de concretar, ja es pot avançar que les propostes seran múltiples, variades, obertes a la ciutadania i distribuïdes a diferents espais. Els concerts i actuacions inclouran alguns dels cicles habituals de l’Escola de Música i Conservatori i altres activitats extraordinàries.

Dins les propostes, hi haurà tres seus estables: el Casal Pere Quart, el Museu d'Història de Sabadell i l'Auditori de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, que acolliran Escola de Musica Consevatori concerts monogràfics amb música de compositors sabadellencs relacionats amb la història de l'Escola de música, recitals d’alumnes antics i actuals, de professors, etc. D’altra banda, amb la voluntat d'arribar a públics diferents a través d'espais que no són auditoris, es preveuen accions musicals a diversos indrets.

Òpera i Cantata

La commemoració inclourà dues grans produccions: l'estrena de l'òpera "Meninos" del compositor de l’Escola de Música i Conservatori Josep Mª Pladevall i la representació de la Cantata "50 milions de segons" de Joan Vives i Piti Espanyol. Totes dues es representaran a La Faràndula.  La primera la protagonitzaran alumnes de Bàsic 4, Programa Mitjà i els primers cursos de Grau Professional, actuant com a solistes, cors o orquestra. “50 milions de segons” anirà a càrrec de 200 alumnes dels cors infantils de l’Escola de Música.

Intercanvis, exposició i logotip commemoratiu

Paral·lelament, s’estan preparant dos intercanvis dels alumnes dels últims cursos del Conservatori, un del quals amb la Simfònica de la Musikschule de Koblenz (Alemanya). Amb motiu de la commemoració, s’està produint, així mateix, una exposició. També es compta amb un logotip commemoratiu, dissenyat per un alumne de l’Escola Illa.