PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell i Castellar estudien com millorar la gestió del Ripoll i el rodal conjuntament

sbdterritori20Durant la reunió s’han tractat diferents aspectes que preocupen els dos consistoris...

Els ajuntaments de Sabadell i Castellar del Vallès estudien com col·laborar per millorar la gestió del riu Ripoll i del rodal. Una trobada entre el regidor de Sostenibilitat de Sabadell, Joan Berlanga, i el de Medi Ambient de Castellar del Vallès, Aleix Canalís, ha permès abordar diverses qüestions del conjunt de conca del Ripoll.

Joan Berlanga ha destacat que “els boscos i el riu Ripoll no entenen de termes municipals i per això volem treballar conjuntament per tenir vies de col·laboració entre els dos ajuntaments”.

Durant la reunió s’han tractat diferents aspectes que preocupen els dos consistoris, com el cabal mínim del riu, la qualitat de l’aigua, la neteja del rodal, les activitats d’horta i l’estat de la sèquia Monar. Els dos regidors s’han emplaçat a col·laborar en espais d’àmbit supramunicipal per mantenir la connectivitat i millorar l'estat ecològic del riu.

També s’ha posat sobre la taula la necessitat d’actualitzar i revisar el protocol de comunicació davant situacions d'emergència entre els dos municipis per risc d'afecció al medi natural, que inclou els abocaments incontrolats a llera.