PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè col·labori amb donacions al Banc d’Instruments

saxoEl fons del Banc es destinarà a projectes socials

Després de la presentació del projecte al mes de juliol, el Banc d’Instruments per a projectes socials agafa embranzida aquest mes de setembre amb l’objectiu d’esdevenir un nou recurs de la ciutat en favor de la igualtat d’oportunitats i l’èxit educatiu. És per això que l’Ajuntament fa una crida als ciutadans i ciutadanes perquè donin instruments que no necessitin i que puguin ser utilitzats en projectes de cohesió, tot arribant al màxim d’iniciatives possibles. Les persones que desitgin fer aportacions al Fons poden adreçar-se a l’Escola Municipal de Música i Conservatori Professional de Sabadell.

Tal com ha explicat el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga, “a moltes cases hi ha instruments que, per diferents motius, ja no es fan servir però que podrien tenir un ús social. Amb la donació, tots i totes podrem fer possibles projectes de cohesió on la música sigui protagonista”.

La creació del Banc d’Instruments per a projectes socials representa una ampliació del banc de què disposa l’Escola de Música i Conservatori i que fins ara es cedia només a l’alumnat del centre en situació més desafavorida. Ara el fons fa un pas endavant amb la possibilitat de cedir els instruments a escoles públiques o entitats per desenvolupar accions que afavoreixin l’equitat i la cohesió. Entre els projectes destinataris del banc d’instruments, hi ha la proposta que l’Ajuntament i l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) posaran en marxa aquest curs per crear orquestres de corda a dos centres educatius de la ciutat en contextos desafavorits.