PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Salut emocional, habilitats socials

Les emocions són fonamentals per a la supervivència de les espècies. Podem considerar-les com el motor de la vida i un element clau en la presa de decisions individuals.

Per altra banda, la quantitat i qualitat de les relacions que teixim amb la resta de membres de l’entorn proper determina enormement com ens sentim i també la forma en què superem tota classe d’esdeveniments vitals.

Donada aquesta complexitat, la salut emocional es pot promoure des de diferents vessants: per exemple, a nivell col·lectiu, afavorint el desenvolupament de teixits comunitaris, associatius, familiars,...; i a nivell personal aprenent a escoltar i reconèixer què ens estan indicant les pròpies emocions i les dels altres; aprofundint en la diversitat d’estils comunicatius i quines conseqüències tenen sobre els altres.

Què oferim?

Habilitats Socials - Adolescents

Programa pilot (avaluant-se) - Habilitats socials per adolescents. Es tracta d’un programa de nou sessions que es duen a terme a les aules en horari escolar. La metodologia es basa en dinàmiques de grup que permeten tractar diversos elements relacionats amb les emocions, l’expressió de les mateixes i les conseqüències, per un mateix i per la resta de persones, d’optar per un estil (agressiu, passiu o assertiu) de comunicació o un altre.

També ofereix sessions i tallers per a col·lectius específics en l’àmbit de les habilitats comunicatives i la gestió de les emocions.  Pares i mares, professorat, o altra.

Habilitats Parentals

Sessions participatives per a grups de mares i pares de fills d’entre 2 i 17 anys. En funció de la petició s’hi tracta una o altra temàtica a determinar, entre altres:

  • Habilitats cognitives i autoregulació emocional
  • Autoestima i assertivitat en la funció parental
  • Empatia i escolta activa
  • Negociació i resolució de problemes amb els fills
  • Foment de l’autoregulació del comportament: els límits, les normes i conseqüències
  • Organització de les tasques domèstiques familiars, potenciació de l’autonomia
  • Comunicació eficaç

Contacta amb nosaltres

Tallers i sessions participatives per a col·lectius específics i assessorament a professorat i AMPAs

Altres recursos

Programa Ciutat i Escola – Educació per a la salut

Preguntes freqüents

Què és la salut emocional?

RESPOSTA: La salut emocional (i la salut mental) és un concepte ampli vinculat a com ens sentim, pensem o actuem a la vida quotidiana.

La sensació de tenir energia, sentir-se segur i tenir confiança en un mateix, la tranquil·litat i la percepció d’autocontrol, la capacitat de gaudir, entre d’altres, són indicadors d’una bona salut emocional, de que la persona se sent bé i, per tant, pot desenvolupar les seves capacitats i afrontar situacions estressants sense desbordar-se, tenir relacions amb els altres satisfactòries i treballar de forma eficient.

La salut emocional és molt més que no patir cap trastorn mental, permet un funcionament satisfactori de la persona i una percepció de benestar psicològic en l’individu.

Quins factors influeixen en la salut emocional de les persones?

RESPOSTA: Hi ha diversos factors que poden afectar la salut emocional. Alguns són individuals (característiques psicològiques, estil de vida, predisposició genètica) i altres relatius a la xarxa social (família, amics, comunitat a la què es pertany), i també culturals i socials (societats participatives, inclusives, amb serveis garantits de salut i educació, etc.)

Davant els problemes o dificultats als que qualsevol persona haurà de fer front al llarg de la vida, la combinació dels factors individuals i de l’entorn influiran en què l’impacte en la pròpia salut mental sigui diferenciada.

Com tenir cura de la salut emocional?

RESPOSTA: No hi ha una recepta única per mantenir la salut emocional, tanmateix prioritzar allò que ens fa sentir millor en el nostre dia a dia i reduir allò que ens fa sentir pitjor. I, per exemple, mantenir-se actiu físicament, aprendre coses noves, tenir cura de les relacions personals, descansar suficientment, mantenir una dieta saludable i beure menys alcohol i vigilar el consum d’altres drogues.

Més informació

Quan i com demanar ajuda?

Més informació

Enllaços d’interès