PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Gremi de Fabricants acull la presentació de Cooperatextil, plataforma de solucions per a la indústria tèxtil

cooperatextil5S’inclou en un projecte conjunt de diferents municipis per impulsar aquest sector...

La iniciativa, que es presenta dijous, s’inclou en un projecte conjunt de diferents municipis per impulsar aquest sector

El Gremi de Fabricants de Sabadell serà l’escenari, el dijous 7 de juliol, a la 1 del migdia de la presentació de la plataforma Cooperatextil, un espai on s’ofereixen solucions a les necessitats de fabricació de la indústria tèxtil. L’acte comptarà amb la presència del president del Gremi, Blai Costa, i del regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro.

La jornada consistirà en la presentació del projecte, a càrrec de personal tècnic de Promoció Econòmica. Posteriorment, Joan Ginestà, director de Marina Tèxtil farà una ponència sobre “Elements claus per fer possible la consolidació i expansió d’una PIME del sector tèxtil”. Finalment, es durà a terme una taula rodona amb integrants del Cooperatextil. Programa de la jornada.

La plataforma està formada per tallers i empreses que ofereixen tota la varietat de serveis del sector tèxtil: teixits, tints, estampació, tall, disseny i patronatge, confecció, planxa i acabats, fabricadors i gestors de producció per a marques de moda tèxtil, tèxtil llar i accessoris. Es pretén així crear una xarxa dinàmica per atendre i donar resposta a demandes de producció i consultes professionals dins del sector.

L’objectiu general del projecte és millorar la competitivitat del sector tèxtil i generar noves oportunitats de desenvolupament futur, alhora que es millora l’ocupabilitat de les persones aturades. Per aconseguir-ho es planteja la creació de dinàmiques de cooperació entre les empreses, professionals i els actors vinculats al sector.

Cooperatextil, està sent impulsada per Tecnocampus - Ajuntament de Mataró i Ajuntament de Sabadell, a través de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom, amb el suport del Gremi de Fabricants de Sabadell i ASEGEMA, l’Associació d’empresaris de gènere de punt de Mataró i Comarca.