PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Participació infantil

 logo nois i noies
CURS 2017-18

 

Aquest programa té com a objectiu iniciar als nois i noies de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO en l’aprenentatge dels processos de participació. També vol oferir un espai de diàleg on els nois i noies puguin expressar la seva opinió sobre diferents temes d‘àmbit de ciutat.

El professorat, durant tot el procés, comptarà amb l’assessorament tècnic necessari per a la realització de la tasca i amb una guia didàctica amb proposta d’activitats per desenvolupar a l’aula.

Aquest curs el tema escollit és EL RODAL DE SABADELL: UN MÓN PER DESCOBRIR. El treball proposat es desenvoluparà al voltant del coneixement i l’anàlisi del Rodal de Sabadell amb l'objectiu que l’alumnat conegui els espais, els diferents usos que se’n fa, com es gestiona, les entitats que s’hi dediquen, etc... perquè un cop analitzats puguin fer propostes de millora, tant a nivell individual com per part de l’Ajuntament.

Un anàlisi adaptat a cada grup classe, senzill però alhora profund i viscut en primera persona, serà la metodologia que es portarà a terme perquè els infants i joves participants puguin expressar lliurament les seves opinions, basades en informació contrastada i en el respecte cap als altres.

Com s’hi participa

Jornada de formació per als docents participants, en la qual es donaran elements per iniciar el treball a l’aula i es facilitarà el dossier de propostes didàctiques. Tindrà lloc el dia 5 d’octubre, de 9:30 a 11h, al Casal Pere Quart (Rambla, 69)

  1. Treball als centres.
  2. Trobades intercentres. Cada centre participant escollirà uns representants que assistiran a dues trobades on es posaran en comú les propostes de cada grup i es redactarà el manifest final de l’activitat. Les trobades seran als mesos de febrer i maig del 2018, de 10 a 12.30h, al Casal Pere Quart.
  3. Presentació de les conclusions a l’Alcalde i altres membres de la Corporació. L’Alcalde rebrà als alumnes al Saló de plens on llegiran el manifest i faran arribar les seves conclusions als membres del consistori. Juny 2018.

Com apuntar-s’hi

Aquesta activitat forma part del programa Ciutat i Escola i per tant, les inscripcions es poden fer a través d’Internet a l’adreça: www.sabadell.cat

Si voleu consultar qualsevol aspecte relacionat amb l’activitat, us podeu posar en contacte amb el departament d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell, 93 745 33 00 i preguntar per Isabel Carrillo.