PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Govern destina uns terrenys per a la construcció de l’Escola Virolet al barri de Can Llong

plaespecialcanllongLa nova escola estarà ubicada entre el carrer de Zuric i la futura estació de tren d’Adif...

La nova escola estarà ubicada entre el carrer de Zuric i la futura estació de tren d’Adifplaespecialcanllong

La Junta de Govern Local va aprovar ahir de forma inicial el Pla Especial Urbanístic per a la regulació i ajust dels sistemes viari i d’equipaments al carrer de Zuric de Can Llong, amb la qual cosa es fan els primers passos per a la construcció d’un nou centre de primària al barri.

El nou equipament educatiu ha de solucionar la mancança que pateix el barri, on actualment un dels centres, l’Escola Virolet, desenvolupa la seva activitat docent en construccions prefabricades. El futur col·legi, a més, alliberaria l’espai que provisionalment ocupa el Virolet, on està previst construir-hi l’IES Can Llong.

La nova escola se situarà entre el carrer de Zuric i la via del tren de la línia R4 d’ADIF; l’entrada es produirà pel carrer de Zuric. En el futur, amb la construcció de l’estació de Can Llong s’hi podrà tenir accés per la plaça de Lisboa, centre neuràlgic del barri de Can Llong.

Els terrenys, objecte del Pla Especial, tenen una superfície de 10.845,23 m2, significativament superior a l’exigida pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Són terrenys gairebé plans o en lleugera pendent nord-sud.

El Pla Especial que s’aprova inicialment assigna l’ús educatiu a una part del terrenys, concretament 4.145,10 m2, actualment qualificats d’equipament de reserva i modifica la qualificació de 6.700,13 m2, actualment qualificats d’equipament de serveis urbans, a on ara hi ha un aparcament provisional. Val a dir que el Pla Parcial de Can Llong ja preveu una reserva d’aparcament de l’estació a la banda de Castellarnau amb capacitat per a més de 100 cotxes.

La construcció de la nova escola estava prevista inicialment situar-la al futur Pla Parcial de Cifuentes, però una sèrie de factors que alentien el procés de tramitació de l’esmentat Pla i la realitat demogràfica del barri han fet decantar el Govern a reubicar el centre educatiu.

Torn de la Generalitat

L’acord actual es d’aprovació inicial i exposició pública. Quan el Pla Especial sigui aprovat definitivament es posaran els terrenys a disposició del Departament d’Ensenyament de la Generalitat perquè procedeixi a la construcció de l’escola. Al respecte, el tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha manifestat que “des de l’Ajuntament de Sabadell estem treballant per millorar la situació educativa del barri de Can Llong. Hem demanat personalment a la consellera Meritxell Ruiz la construcció de l’institut i de l’Escola Virolet i ja tenim els terrenys a punt. Ara només falta que la Generalitat inclogui aquests projectes en els seus pressupostos”.

D’altra banda, amb aquest Pla Especial es fa un pas més cap a la finalització urbanística del barri. Tal i com assenyala el tinent d’alcalde de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, “han passat ja més de 20 anys des de l’aprovació del Pla Parcial de Can Llong i de l’inici de la seva urbanització. Amb aquesta modificació avancem també en la resolució dels àmbits d’urbanització pendents i esperem que en breu puguem encarar el tancament final”.

Amb la construcció de la nova escola, només mancarà la urbanització del parc de les Aigües i la de la plaça de Lisboa. En aquest moment estan a punt d’iniciar-se les obres d’una part del parc i la tanca de la línia fèrria. D’aquesta manera podrà tancar-se l’Organització Especial de Can Llong que ha tingut com a finalitat la gestió del Pla Parcial.