L’Institut Pau Vila participa amb centres d’altres cinc països en un projecte europeu sobre la incorporació dels joves al món del treball
Estudiants d’instituts de Dinamarca, Turquia, Àustria, Itàlia i Grècia visiten aquests dies Sabadell i avui han estat rebuts a l’Ajuntament...
Estudiants d’instituts de Dinamarca, Turquia, Àustria, Itàlia i Grècia visiten aquests dies Sabadell i avui han estat rebuts a l’Ajuntament
Els alumnes d’instituts de cinc països que participen en un projecte d’intercanvi europeu amb l’Institut Pau Vila i que aquests dies visiten Sabadell han estat rebuts avui al Saló de Plens de l’Ajuntament. Amb una durada de 3 anys (2014-2017), el projecte s’adreça a estudiants de batxillerat i se centra en la incorporació del jovent a la feina i en les eines i formació necessàries en un mercat laboral internacional. Es tracta d’un projecte Erasmus+ KA2, que es presenta sota el títol d’EUneedsU. A més de l’Institut Pau Vila, hi participen centres de Dinamarca, Turquia, Àustria, Grècia i Itàlia.
Durant la trobada, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha donat la benvinguda a alumnat i professorat a la ciutat i ha comentat que, “com a europeus som, compartim els mateixos projectes i sentiments. El coneixement d’altres llengües i altres cultures, com també el treball cooperatiu amb perspectiva internacional, ens enriqueixen enormement com a persones”.
Per la seva part, el director de l’institut sabadellenc, José Luis Navarro, s’ha adreçat als visitants dient que “esperem que us agradin les visites que fareu a diferents punts emblemàtics de la ciutat, com el Vapor Buxeda o el campanar de Sant Fèlix”.
Aquest projecte Erasmus+ s’emmarca en la estratègia 2020 de la Unió Europea, d’incorporació dels i les joves al mercat laboral i de lluita contra l’atur. Així, s’estudien les eines que permetin l’accés a les diferents branques d’activitat i, de manera conjunta, es busquen estratègies per a la incorporació laboral en una Europa internacional marcada, també, per la mobilitat per accedir a una feina. Altres objectius del projecte són assolir la millora en el domini de l’anglès i en l’ús de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC).
Com a part del projecte, s’estan portant a terme diferents reunions transnacionals. A cadascuna d'aquestes trobades participa alumnat en règim d'intercanvi amb alumnes del país amfitrió. A hores d’ara, ja s’han celebrat reunions a Dinamarca (només professorat), Turquia, Àustria i Itàlia. Aquests dies la trobada és a Sabadell. Després arribaran Grècia i, de nou, Dinamarca.