PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament de Sabadell ostentarà una vicepresidència a l’associació Àmbit B30

homeWebAAB30bL’alcalde de Sabadell Juli Fernàndez i el regidor de Tecnologies de la Informació i la Comunicació i responsable d’Innovació, Miquel Soler han assistit aquest matí a la reunió del Consell General de l’associació Àmbit B30 que ha tingut lloc a Sant Quirze del Vallès.

24465299049 49224a170d zL’alcalde de Sabadell Juli Fernàndez i el regidor de Tecnologies de la Informació i la Comunicació i responsable d’Innovació, Miquel Soler han assistit aquest matí a la reunió del Consell General de l’associació Àmbit B30 que ha tingut lloc a Sant Quirze del Vallès.

El Plenari d’aquesta associació, integrada per 54 organitzacions de 23 municipis, entre d’altres, ha aprovat el nomenament dels nous òrgans de govern de l’entitat, on a partir d’ara l’Ajuntament de Sabadell ostentarà una Vicepresidència en representació dels ajuntaments i les
administracions públiques.

Des de la constitució de l’associació Àmbit B30, l’Ajuntament de Sabadell havia ostentat la funció de Secretaria i Tresoreria, càrrec que a partir d’ara ostentarà l’Ajuntament de Martorell. Aquest canvi suposa una impuls important a la tasca que des de Sabadell s’ha fet i es vol emprendre i “ha de ser objectiu prioritari en aquesta nova etapa revisar les prioritats de l’associació i crear el consens necessari per adaptar-se a la nova realitat dels municipis i que aquestes estratègies compartides generin noves oportunitats al territori”, tal i com l’alcalde de Sabadell ha afirmat en el transcurs de la sessió plenària de l’associació.

Pla de treball

A més de l’aprovació dels nous òrgans de govern, el consell plenari de l’associació Àmbit B30 ha aprovat també el Pla de treball del 2016 que, entre d’altres temes importants inclou la implantació d’una proposta de model de Hub B30 de manufactura Avançada, en aquest territori. Coordinat per la Cambra de Comerç de Sabadell, aquesta iniciativa té com a objectiu principal l’augment de la competitivitat i el desenvolupament territorial a través de la manufactura avançada per tal d’impulsar i consolidar un teixit industrial amb l’especialització tecnològica avançada i l’enfortiment tant de grans empreses tractores com de PIMES.

Un altre dels treballs aprovats a la sessió, és la continuïtat de Biosensors B30, un projecte impulsat per l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), la UAB, el centre Eurecat i el Parc de Recerca de la UAB. Té com a objectiu desenvolupar i comercialitzar noves gammes de biosensors competitives i efectives per al mercat mundial. Des del punt de vista científic es tracta d’un projecte madur, però que precisa de capacitats de fabricació avançada i d’implicació industrial. Aquest projecte pretén establir una metodologia de treball fins ara inexistent al territori de la B30.

L’objectiu amb els projectes és el de crear conjuntament noves oportunitats al territori perquè, tal i com ha afirmat Juli Fernàndez, “només des dels lideratges compartits es poden crear les sinergies necessàries per a la reactivació econòmica d’aquest territori i generar així llocs de treball dignes i estables”. A més de la Vicepresidència de Sabadell en representació dels ajuntaments i administracions públiques, la resta d’òrgans de governs escollits en la sessió del Consell General, han estat la Presidència a l’Ajuntament de Mollet, dues Vicepresidències més en representació dels ajuntaments, als ajuntaments de Sant Cugat del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda; la UAB que ostentarà la Vicepresidència d’Universitats; Eurecat, la vicepresidència de Centres de recerca i parcs tecnològics; CCOO, la Vicepresidència d’organitzacions sindicals; la Cambra de Comerç de Sabadell, la vicepresidència d’Organitzacions Empresarials i la Vicepresidència en representació d’empreses que anirà a càrrec de la Fundació per a la Indústria.