PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Presentat el llibre que repassa els 20 anys de funcionament de L’Estruch

El divendres 4 de desembre es va presentar el llibre L’Estruch. 20 anys al bar de Ca l’Estruch, amb la presència de la regidora de Cultura de Sabadell, Montserrat Chacon, i l’editora de la publicació, Bàrbara Raubert.

El divendres 4 de desembre es va presentar el llibre L’Estruch. 20 anys al bar de Ca l’Estruch, amb la presència de la regidora de Cultura de Sabadell, Montserrat Chacon, i l’editora de la publicació, Bàrbara Raubert.

L’Estruch és una fàbrica de creació i producció artística pionera a tot Catalunya, que es va crear el 1995. Va començar com a local d’assaig que l’Ajuntament posava a disposició de les entitats artístiques i associacions de la ciutat, però ben aviat va acollir residències de creació de companyies professionals, especialment de dansa contemporània i nous formats escènics. Amb el temps s’ha convertit en una referència per a aquests col·lectius i per les seves sales de treball ha passat el bo i millor de la nova escena contemporània catalana.

La publicació recull les activitats que s’han dut a terme al centre al llarg d’aquests vint anys, per mitjà d'una vintena d'entrevistes –una per a cada any– a alguns dels protagonistes d'aquesta història, des d'Oscar Abril a Marcel·lí Antúnez, Quimi Portet, Óscar Dasí, Carme Portacelli, Xavier Marcè o els sabadellencs Josep Vila Casañas, Werens, Glòria Peig, Laia Vila i Oriol Vilapuig, entre altres.

El llibre esmenta també la història de Ca l’Estruch com a fàbrica de tints del 1896 al 1989 i passa per totes les etapes fins avui, des de l'aprovació del Mapa Cultural de Sabadell i l'adequació de les diferents naus fins a la recent instal·lació de la carpa de circ. També inclou els plànols de les instal·lacions i un important recull fotogràfic de les activitats.

La regidora Montserrat Chacon va destacar que “L’Estruch és una de les fàbriques de creació més veteranes del país i al llarg d’aquests vint anys ha mantingut la mateixa filosofia i el mateix projecte global, la qual cosa ha permès anar ampliant els seus espais i els serveis que s’ofereixen als creadors de manera coherent i planificada"..

Per la seva banda, la periodista Bàrbara Raubert va assenyalar que el llibre fou concebut com “una eina útil per als investigadors, un mirall per als qui hi havien passat i també una projecció de futur de la fàbrica de creació”.

L'acte va acabar amb l'actuació de la trapezista Glü Wür.