PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La Junta de Portaveus aprova una moció de suport als tres joves vaguistes del Vendrell que s’enfronten a penes de sis anys de presó

La Junta de Portaveus ha aprovat aquest matí una moció de la Crida per Sabadell de suport als tres joves vaguistes del Vendrell que s’enfronten a penes de sis anys de presó...

 

La Junta de Portaveus ha aprovat aquest matí una moció de la Crida per Sabadell de suport als tres joves vaguistes del Vendrell que s’enfronten a penes de sis anys de presó. La proposta s’ha aprovat per majoriaamb els vots a favor d'Unitat pel Canvi, ERC, Crida per Sabadell i Guanyem i els vots en contra del PSC, CiU, Ciutadans i PP.

El text de la proposició és el següent:

El passat 29 de Març del 2012, tres joves del Vendrell, juntament amb milers de persones més, en David Balsells Edo, en Pere Codina Monfort i en Jaume Mañé Chaparro, van participar a la manifestació de la Vaga General, una de les mobilitzacions socials més massives dels darrers anys, que es va celebrar a Barcelona, denunciant la precarització dels drets socials i laborals, arrel de les incomptables retallades dutes a terme per la Generalitat i la reforma laboral i amnistia fiscal duta a terme pel govern espanyol.

 

Els tres vendrellencs, que estaven a la zona del Macba, van anar a buscar el Metro per sortir d'aquella zona, en no poder anar cap a la Plaça de Catalunya a on els Mossos d'Esquadra n'impedien l'accés, van agafar la Gran Via fins a Passeig de Gràcia. Allà van decidir pujar per veure si el Metro d'Aragó estava obert, a on un policia municipal els hi va dir que el metro estava tancat, van decidir seguir per Passeig de Gràcia cap amunt caminant.

 

Pocs metres després van ser detinguts per policies de paisà de la Guàrdia Municipal de Barcelona. La seva detenció no es posà en coneixement immediat dels familiars, ni del Col·legi d'advocats, més de 24 hores després de la detenció les advocades d'Alerta Solidària van tenir coneixement de la detenció dels nois, i pràcticament van estar detinguts sense passar a disposició judicial en el termini màxim legal permès.

 

Durant els dies que varen estar detinguts les mostres de solidaritat tant des del Vendrell, com d'arreu no van parar, recollint cartes de diferents col·lectius i entitats que demanaven la seva posada en llibertat sense càrrecs. Després de 3 dies a la Comissaria dels Mossos d'Esquadra de les Corts, van anar a prestar declaració davant de la Jutgessa que els va deixar anar en llibertat, però amb càrrecs, malgrat el Ministeri Fiscal, seguint les instruccions dels seus superiors demanava, com a totes les detingudes de la Vaga General, Presó Provisional.

 

Pocs mesos després la Fiscalia de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, aquests darrers com acusacions particulars, van sol·licitar presentar escrit d'acusació contra els tres; els acusen de cremar un contenidor i pintar en tres establiments comercials. Per aquests fets els hi demanen 6 anys i mig de presó per cadascú d'ells, així com una multa de 8.700€.

El passat 20 d'octubre de 2015 vam tenir coneixement que la data del judici està prevista pel proper 25 i 26 de novembre.

Davant d’aquests fets volem manifestar:

1.- Que els tres vendrellencs són persones totalment arrelades al poble, que han realitzat tot tipus d'activitats relacionades amb l'esport, la cultura popular, el lleure, l'escoltisme, l'esplai, etc.

 

2.- Que ja des del primer moment de la seva detenció han manifestat la seva absoluta innocència, dient constantment que ells no han tingut pas res a veure amb els fets que se'ls imputen.

 

3.- Que no hi ha pas testimonis de terceres persones que els hagin identificat com autors dels fets que se'ls imputen. Que tampoc hi ha fotografies ni filmacions; més si es té present que dos dels establiments comercials són entitats financeres que tenen càmeres se seguretat.

 

4.- Que el dret de manifestar-se en defensa dels drets col·lectius no és cap delicte.

 

5.- Que cap persona pot ser condemnada per participar en la defensa dels Drets Col·lectius.

6.- Que per aquests motius no s'ha de donar continuïtat al procés judicial.

Per tot això, el Grup Municipal de la Crida per Sabadell proposem adoptar el següent:

                                                       ACORDS

1.- Reivindicar el dret de les persones que exerceixen del Dret de Manifestació i en aquest cas expressar la solidaritat amb aquests tres vendrellencs, els seus familiars i amics.

 

2.- Acordem demanar l'absolució d'en Pere, en Jaume i en David.

 

3.- Sol·licitar a la Generalitat de Catalunya, i al Ministeri Fiscal que davant de la manca de consistència de les proves acusatòries, davant dels precedents d'altres casos semblants que han acabat amb absolucions, retirin les acusacions contra aquest joves.

 

4.- Sol·licitar a la Jutgessa del Penal 18 de Barcelona que enjudiciarà el cas, que pel supòsit que no es procedeixi a retirar les acusacions per part del Ministeri Fiscal i de la Generalitat de Catalunya, que els absolgui.

5.- Comunicar al MH President de la Generalitat de Catalunya, a l'Excma. Alcaldessa de Barcelona, a l'Excm. Jutge del Jutjat penal 18 de Barcelona i a l'Excm. Fiscal en cap de Catalunya, i a l'Organització Antirepressiva de l'Esquerra Independentista, Alerta Solidària, els acords d'aquesta Junta de Portaveus.