PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Un any més, Sabadell comptarà amb un dispositiu especial per a la festivitat de Tots Sants

Amb motiu de la commemoració de Tots Sants i amb la previsió que nombrosos ciutadans i ciutadanes es desplacin al Cementiri, Sabadell comptarà...

Amb motiu de la commemoració de Tots Sants i amb la previsió que nombrosos ciutadans i ciutadanes es desplacin al Cementiri, Sabadell comptarà, un any més, amb un dispositiu especial per al proper 1 de novembre. Les accions passaran pel reforç del transport públic, del servei de neteja i altres actuacions d’atenció a la ciutadania amb l’objectiu de facilitar i fer més confortables el desplaçament i visita a l’equipament municipal.

El proper 1 de novembre, l’Ajuntament reforçarà el servei municipal d’autobusos de la línia F4 en nombre de vehicles i de freqüència de pas. Així, la F4 farà el servei habitual dels dies festius, però es reforçarà entre les 8.25 del matí i les 14.25 de la tarda. El reforç cobrirà des de la parada de la rambla d’Ibèria (ctra. de Terrassa) fins al Cementiri amb freqüència de pas de 10 minuts. A partir de les 14.25 i fins a les 18.25 la freqüència serà de 15 minuts.

Es recomana l’accés en transport públic

Per tal de fer més fluïdes les visites el proper 1 de novembre, es recomana el desplaçament al cementiri en transport públic. Això no obstant, i per a qui s’hagi de desplaçar en cotxe, s’aconsella accedir al cementiri per la carretera de Caldes C-155, i agafar la sortida cap al cementiri per la banda de l’entrada principal.

També està previst limitar la circulació del nou vial perimetral del cementiri en sentit únic direcció des de la carretera de Caldes a la carretera de Torre-romeu, i suprimir el doble sentit de circulació. D'aquesta manera, s'aconsegueix major fluïdesa del trànsit. En conseqüència, els vehicles que circulin per la carretera de Torre-romeu podran fer servir els aparcaments i accessos de la part posterior del cementiri i si volen accedir a l'aparcament nou de la porta de la façana d'entrada principal del cementiri, hauran de fer la volta per Poblenou i la carretera de Granollers C-155.

A més, es reforçarà la senyalització informativa.

Durant la jornada, la Policia Municipal vetllarà perquè les entrades i sortides de vehicles es facin de forma fluïda i sense incidències. A més, hi haurà personal d’ambulàncies i primers auxilis de la Creu Roja. 

Informació a la ciutadania

També hi haurà taules on es donarà informació sobre la ubicació de sepultures i tràmits i s’oferirà suport a persones amb dificultats de mobilitat en la col·locació de les flors. Així mateix, es preveu un servei especial de lavabos públics, més serveis de neteja i més cubells per poder portar a terme el tradicional canvi de flors als nínxols. Tots aquests operatius els porta a terme l’empresa TORRA, concessionària de la gestió del cementiri.

La jornada de l’1 de novembre es completarà amb concerts del Trio Sekrets a les 11, a les 12 i a la 1 a la Capella del Cementiri. A les 11 s’oferirà Dolça calma, font suau de reposada serenor de G.F. Händel i altres obres del mateix autor i de Purcell. A les 12, s’interpretarà Senyor, nostre Senyor d’A. Campra, altres obres d’aquest compositor, Torres i Hotteterre. I a la 1, s’oferirà D’amor mor el meu Salvador de J.S. Bach, altres obres seves, de Sweelinck i Telemann. Tot plegat interpretat per Olga Miracle (soprano), Joan Codina (traverso i flauta de bec) i Joan Castillo (clavecí).

Millores

Sobre les actuacions de millora de què ha estat objecte el Cementiri municipal, la desviació del trànsit rodat pel nou vial que s’ha executat --seguint les directrius del Pla Director del Cementiri Municipal -- ha permès l’eliminació del tram de l’antiga carretera entre recintes. La transformació d’aquest espai entre els recintes nou i vell del Cementiri, ha de permetre obtenir un únic conjunt edificat i ampliar la capacitat actual d’espais funeraris.

Durant l'any 2013 es va dur a terme la construcció de 440 nínxols en aquest espai. Atenent les necessitats funcionals, la dotació de nínxols no ha estat ampliada durant els anys 2014 i 2015. Amb la finalització de les obres de l'aparcament, es disposa d'un espai per un nombre aproximat de 500 vehicles. A la Capella s'han fet algunes actuacions puntuals en elements ornamentals per evitar el seu deteriorament. S'han fet treballs de reparació en les cobertes d'alguns blocs de nínxols i s'està pendent d'executar una tercera fase d'actuacions de nova pavimentació en el cementiri vell.