PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L'Ajuntament enceta un programa de millora a calçades i voreres arreu de la ciutat

Es preveuen afectacions al transport públic i talls de trànsit...

Es preveuen afectacions al transport públic i talls de trànsit

Amb l’objectiu de millorar l’estat actual de diverses calçades i voreres de la ciutat, l’Ajuntament posa en marxa un programa d’actuacions que implicarà treballs al paviment de diferents carrers. Les obres s’iniciaran demà a l’avinguda de Barberà i continuaran al llarg de la propera setmana als carrers de Juvenal, Mauritània, Flamicell, Formentera i Arnella.

En paraules del regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero: “estem treballant amb contundència per establir un programa d’actuacions que ens permeti millorar l’estat actual de l’espai públic. Ho farem prioritzant les necessitats de la ciutadania. Ara s’inicien tot un seguit d’obres de reforç i pavimentació de voreres i calçades a diversos carrers, dins del programa previst de manteniments més prioritaris, mentre treballem en un projecte a mitjà termini, amb l’objectiu de recuperar la qualitat de l’espai públic arreu de la ciutat”.

Actuacions previstes

Els treballs de millora del paviment de la calçada a l’avinguda de Barberà comencen demà dissabte, 24 d’octubre, i s’allargaran fins diumenge, 25.

Dissabte es portarà a terme l’asfaltatge i els usuaris i usuàries dels guals situats a l’avinguda no podran entrar ni sortir durant tot el dia. Els/les usuaris/es dels guals situats als carrers adjacents tindran l’accés garantit en sentit contrari a la marxa habitual.

El diumenge 25 es faran els treballs de pintura i senyalització i s’anirà obrint el pas de vehicles al trànsit.

Val a dir que, tant veïns com comerciants, ja fa dies que han rebut un avís de les afectacions que comportaran els treballs.

Afectacions al trànsit i al transport públic pels treballs a l'Avinguda Barberà

Altres accions

La segona de les actuacions previstes començarà el dilluns 26 i es centrarà a fer treballs de reparació i reforç del paviment de la calçada del carrer de Mauritània, en el tram entre els carrer d’Atlanta i de l’Apúlia. Les tasques comportaran el tall total de circulació i de l’accés de vehicles al tram indicat. Ells treballs duraran dos dies, dilluns i dimarts.

També el proper dilluns 26 i fins al 28 d’octubre es portaran a terme millores en la calçada del carrer de Juvenal, entre Plini el Vell i Sòcrates, en el tram entre Prudenci i Demòstenes. En aquest cas, també es preveu el tall total de la circulació i de l’accés de vehicles al tram indicat.

Aquest tall de trànsit provocarà afectacions al transport públic els dies 26 i 27 d’octubre i també el dia 29 entre les 10 i les 3 del migdia. El 28 està previst que es pugui circular.

Les línies afectades per aquest tall, al carrer de Juvenal, seran la 4 i la 55, que faran un recorregut alternatiu. Lalínia 4: des del carrer de Plini el Vell girarà cap a la via Alexandra, on recuperarà el recorregut pel carrer de Sant Isidor.

A més, les parades de Plini el Vell i Juvenal quedaran sense servei i els usuaris hauran d’anar a les parades provisionals que s’han habilitat a la Via Alexandra (davant de l’Escola Andreu Castells) i a Sant Isidor cantonada amb el carrer de Juvenal.

El recorregut alternatiu de la línia 55 serà des de la pl. de Madrid pel passatge de Moscou a la via Alexandra, on recuperarà el recorregut pel carrer de Sant Isidor i el carrer de Serra d'en Camaró.

En aquest cas, també queden sense servei les parades de la plaça de Madrid, de Juvenal i Sant Isidor, i caldrà utilitzar les parades provisionals del passatge de Moscou i via Alexandra, així com la parada següent a la de Sant Isidor, que és Serra d’en Camaró.

Una altra actuació prevista per a la propera setmana és la que afectarà el carrer de Flamicell, en el tram entre els carrers de Segre i Congost, on també es produirà el tall total de la circulació i de l’accés de vehicles als trams indicats.

En aquest cas, les afectacions al transport públic començaran el dijous 29 d’octubre, a les 9.15 h, i duraran fins al divendres dia 30 d’octubre, a les 15 h. El recorregut alternatiu de les línies 4, 44 i 23 serà circular per la rda. de l'Ebre. 

També s’han previst treball de reparació de la calçada al carrer d’Arnella, el dimecres 28, entre el carrer Feijoo i el carrer del Guerriller Alzina, cosa que implicarà el tall total de la circulació i de l’accés de vehicles.

Una darrera actuació prevista per a la propera setmana, entre el dimarts 27 i el dijous 29, afectarà el carrer de Formentera (entre la ctra. de Terrassa i el carrer de la Gran Canària). Durant aquests dies també es tallarà la circulació i l’accés de vehicles.

Cal recordar també que el passat 13 d’octubre, es van iniciar treballs de reforma dels paviments i jardineria de les voreres del carrer de l’Estalvi, a la Concòrdia. Concretament en tram entre els carrers de la Previsió i de la Constància.

Els treballs tenen una durada aproximada de cinc setmanes i també comporten el tall de trànsit i de l’accés en el tram afectat. Per tal de minimitzar les afectacions que se’n puguin derivar, els carrers de la Previsió i de la Constància estan oberts a la circulació.

En tots els casos, i amb la voluntat de minimitzar les afectacions que se’n puguin derivar, es comptarà amb senyalització vertical i cartells informatius d’avís permanent mentre durin els treballs. Indicar finalment que les programacions previstes poden quedar condicionades per la meteorologia.