PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell, Barcelona, Badalona i Santa Coloma de Gramanet impulsen la creació de la 1a xarxa catalana de municipis per l’Economia Social i Solidària

Representants dels quatre ajuntaments han signat avui una declaració conjunta en el marc de la Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària celebrada a Barcelona...

Representants dels quatre ajuntaments han signat avui una declaració conjunta en el marc de la Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària celebrada a Barcelona

L’Ajuntament de Sabadell és una de les quatre administracions catalanes promotores d’una declaració per a la creació de la 1a xarxa catalana de Municipis per l’Economia Social i Solidària. Els ajuntaments de Sabadell, Barcelona, Badalona i Santa Coloma de Gramanet han signat avui una declaració conjunta per fer realitat aquesta iniciativa, en el marc de la Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona. Durant aquest acte el regidor de Nova Economia de l’Ajuntament de Sabadell, Albert Boada, ha indicat que és “l’obligació dels ajuntaments acompanyar les iniciatives d’aquest àmbit i crear instruments per a què es consolidin i perdurin més allà de qui governi. Això implica canvi de dinàmica entre institucions i entitats, veritables protagonistes de l’Economia Social i Solidària, i passar a una nova fase d’interrelació”. D’altra banda, Albert Boada ha comentat que “el nostre repte també és saber minimitzar el camp d’acció de l’economia que mina tota la transformació social per a què l’Economia Social i Solidària pugui créixer”.

Amb la declaració signada avui, el regidor de Nova Economia de l’Ajuntament de Sabadell, Albert Boada; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello; l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon i l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, han acordat buscar sinèrgies entre els seus municipis en l’àmbit de l’economia social i solidària a l’hora “d’explorar un nou model de desenvolupament territorial que mobilitzi millor els recursos endògens i prioritzi les dimensions socials, ambientals i humanes de l’economia a fi de resoldre més eficaçment les necessitats de la ciutadania”.

L’acord remarca la presència creixent d’iniciatives d’economia social i solidària i el seu paper destacat per avançar cap a un nou model de desenvolupament territorial. El text signat indica que “aquestes iniciatives ja són agents de desenvolupament local; perquè creen llocs de treball a la localitat i els mantenen, perquè faciliten serveis locals a productors, consumidors i treballadors, i perquè tot això ho fan, a més, promovent l’acció ciutadana i reforçant els vincles comunitaris”.

Amb la declaració, els ajuntaments de Sabadell, Barcelona, Badalona i Santa Coloma de Gramenet s’han compromès a treballar per fer créixer l’economia social i solidària als municipis, crear espais comuns per compartir línies de treball, bones pràctiques, reflexions, activitats i recursos. Els representants dels quatre consistoris, a més, s’han emplaçat a celebrar una propera trobada en el primer semestre de 2016, per aprofundir en aquest treball.

Primera experiència per donar a conèixer l’economia social i solidària

Barcelona ha acollit la primera Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària, per debatre i donar a conèixer experiències d’altres ciutats en l’àmbit de l’economia solidària, la governança i les mesures de l’administració local per incentivar iniciatives d’aquest tipus. El regidor de Nova Economia, Albert Boada, ha participat avui a la taula rodona “L’economia social i solidària als ajuntaments catalans”.

Declaració Economia Social Solidària