PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament retira la resina de 197 arbres de la ronda de Zamenhof

A partir de demà dimarts, 20 d’octubre, s’iniciaran els treballs per retirar el paviment drenant que es va posar als escocells dels arbres de la ronda de Zamenhof ...

 

A partir de demà dimarts, 20 d'octubre, s’iniciaran els treballs per retirar el paviment drenant que es va posar als escocells dels arbres de la ronda de Zamenhof ara fa uns anys. L’Ajuntament de Sabadell ha pres aquesta decisió amb motiu de l’enduriment d’aquestes resines i la conseqüent pèrdua de filtració de les mateixes. És a dir, que l’aigua no arriba a la terra i que aquesta tampoc pot respirar per la dificultat de l’intercanvi de gasos.

Aquestes resines, que es van col·locar al 2009 amb l’objectiu de millorar la neteja viària i, alhora, la mobilitat de vianants en els eixos comercials, eren altament permeables a l’aigua, però amb el temps s’ha observat que aquest paviment està provocant danys als arbres com ara pressió al coll de l’arbre, manteniment d’una l’elevada humitat que afavoreix la presència de fongs o manca d’estabilitat, entre d’altres.

Tal i com explica el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, “la manca de manteniment durant tots aquests anys ha provocat que el que semblava una bona decisió s’hagi convertit en un greu problema per als arbres. A hores d’ara aquestes resines amenacen la salut dels arbres i poden estar amagant problemes d’estabilitat, pel que suposen un risc per la seguretat de l’espai públic i per a la ciutadania. Per això, la millor opció és retirar aquest tipus de paviment i evitar així, moviments a la base dels arbres”.

Està previst retirar el paviment en un total de 197 escocells de la ronda de Zamenhof, el que suposarà un cost aproximat d’uns 6.800 euros.