PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Gabriel Fernàndez: “Entitats com l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia, l’ACAF, són agents clau de millora social”

El tinent d’alcalde d’Acció Social i Drets Civils, Gabriel Fernàndez, s’ha reunit amb representants de l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia...

El tinent d’alcalde d’Acció Social i Drets Civils, Gabriel Fernàndez, s’ha reunit amb representants de l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia (ACAF) per abordar diferents aspectes relacionats amb l’àmbit de treball de l’entitat i els objectius de futur. A la trobada, que va tenir lloc divendres, va assistir la presidenta de la delegació de l’ACAF a Sabadell, Montserrat Duocastella i la representant de l’entitat, Anna Ruiz.

Durant la reunió, el tinent d’alcalde i les membres d’ACAF van compartir les experiències i accions que s’estan impulsant a la ciutat en relació amb la fibromiàlgia, la fatiga crònica i altres síndromes de sensibilització central i els reptes pendents relacionats amb aquestes malalties, complexes i per a les quals actualment no es disposa d’un abordatge terapèutic curatiu. En ocasions, malauradament, aquests problemes de salut són ignorats i pateixen una estigmatització, tant social com sanitària.

El tinent d’alcalde, Gabriel Fernàndez, ha volgut mostrar el “suport a l’entitat a l’hora de reivindicar orientació i suport per a les persones afectades, especialment pel que fa a l’atenció multidisplinar que aquestes patologies requereixen”. Així mateix, Fernàndez ha expressat la “preocupació per aquelles situacions que reflecteixen incomprensió i manca d’empatia per part d’alguns –cada vegada menys- professionals sanitaris que atenen aquestes persones” i ha afegit que “entitats com l’ACAF són agents clau de millora social”.

L’ACAF és una associació catalana formada per persones afectades de fibromiàlgia (FM), síndrome de fatiga crònica (SFC), sensibilitat química múltiple (SQM) i altres processos de sensibilització central relacionats amb les esmentades malalties. Des del 1999 treballen per tal que els malalts i les malaltes de FM, SFC i/o SQM tinguin l'atenció sanitària, el reconeixement social i el suport necessaris per tal de poder assolir la millor qualitat de vida possible.