PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell rep la visita d’una delegació de Perú per conèixer projectes innovadors vinculats al sector agroalimentari

Una delegació de Perú, encapçalada per representants dels centres tecnològics Citealimenta i Citeagroindustrial-InstitutoTecnológico de la producción...

Una delegació de Perú, encapçalada per representants dels centres tecnològics Citealimenta i Citeagroindustrial-InstitutoTecnológico de la producción del govern peruàperu juntament amb el coordinador de projectes de la Fundación Universitaria Iberoamericana, FUNIBER i la gerent de Desenvolupament Econòmic Local Municipalidad del Rímac, han participat en dues jornades de treball organitzades des del Vapor Llonch. L’objectiu d’aquestes sessions, en les quals també ha intervingut el regidor de Nova Economia, Albert Boada, ha estat aprofundir en projectes innovadors vinculats al sector agroalimentari.

Durant les jornades s’ha posat en valor l’experiència de l’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch, en el foment de la creació del clúster del packaging d’alimentació. Actualment aquest clúster funciona com a entitat de caràcter propi, però el seu origen està en el treball que van fer des de l’any 2008 Sabadell, Barberà del Vallès, Castellar, Polinyà, Sant Quirze del Vallès i Santa Perpètua i el seu entorn.

A través de la visita també s’han mostrat les activitats vinculades al desenvolupament econòmic que es realitzen a la ciutat. En concret, s’ha fet una presentació de les principals línies de treball que des del Vapor Llonch es porten a terme de suport a les persones en el seu procés de recerca de feina i per impulsar el teixit econòmic i empresarial. De fet, la delegació de Perú també ha pogut conèixer l’oferta de Sabadell com a ciutat de negocis amb capacitat per a què les empreses que desitgin ubicar-s’hi ho puguin fer.

A través de la visita s’ha exposat també la metodologia del treball concertat del Vapor Llonch amb els agents socioeconòmics locals. Gairebé la totalitat dels gremis de la ciutat i part dels de fora tenen un conveni establert amb el Vapor Llonch per utilitzar les seves instal·lacions i realitzar-hi activitats.

Durant les sessions de treball a Sabadell han participat representants d’ACC10, del Clúster del Packaging i del clúster Gourmet, així com empreses a les quals s’ha donat suport des de Sabadell per desenvolupar projectes d’internacionalització a Perú, que han tingut oportunitat de fer nous contactes amb aquest país. Les jornades es van desenvolupar la setmana passada en les instal·lacions del Vapor Llonch i el Centre de Promoció Empresarial.

Estímul del sector agroalimentari del Perú

Les jornades s’emmarquen en el projecte finançat per la Diputació de Barcelona "Estímul del sector agroalimentari del Perú sobre la base de la innovació i inclusió comunitària". La finalitat és crear les bases d'una estructura activa i permanent en el territori del Perú amb un organisme referent vinculat a institucions i agents privats de Barcelona.