PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

LaSala enceta la 10a temporada havent rebut fins ara prop de 150.000 espectadors i espectadores

Amb una programació única i excepcional al territori, enguany presenta gairebé una dotzena d’espectacles i torna a impulsar el Festival El Més Petit de Tots...

Amb una programació única i excepcional al territori, enguany presenta gairebé una dotzena d’espectacles i torna a impulsar el Festival El Més Petit de Totssala15

Amb l’objectiu de reafirmar una vegada més el seu caràcter únic i excepcional al territori, LaSala Miguel Hernández arriba a la seva desena temporada amb un balanç més que destacable i havent-se consolidat sobradament com un equipament al servei de les arts escèniques adreçades a infants, joves i públic familiar. En aquesta dècada, s’hi ha realitzat 888 representacions i han passat per LaSala prop de 150.000 espectadors i espectadores. Hi han actuat 226 companyies de Catalunya, de l’Estat i d’altres països; i 50 companyies o empreses catalanes han creat els seus espectacles en residència a LaSala o a equipaments col·laboradors com L’Estruch.

Amb aquest balanç, LaSala presenta aquest 2015-2016 una temporada plena de propostes de diverses disciplines. En total, prop d’una dotzena d’espectacles, als quals caldrà sumar les propostes al novembre d’El Més Petit de Tots (Festival Internacional d’Arts Escèniques per als més petits).

També aquesta temporada, es continuarà fomentant la creació, producció i difusió artístiques, oferint programacions adreçades al públic familiar els caps de setmana i potenciant la difusió de les arts en l’àmbit educatiu mitjançant les programacions escolars. De fet, a hores d’ara, hi ha més de 12.300 escolars de 10 ciutats catalanes que s’han inscrit per gaudir d’alguna de les propostes de LaSala aquesta temporada. En aquests 10 anys, hi han vingut alumnes procedents de 14 municipis de Catalunya.

Avui han presentat la temporada de LaSala i el festival El Més Petit de Tots la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell, Montserrat Chacon, la directora de LaSala, Eulàlia Ribera i el director de l’àrea de negoci al Vallès Occidental-Sabadell de CaixaBank, Pere Comajuncosa.

La regidora, Montserrat Chacon, ha destacat, referint-se a LaSala i la seva trajectòria, que “tenim una gran joia on conflueixen l’amor pel teatre i per la cultura i l’amor per l’ensenyament. Cal manifestar el nostre entusiasme per aquest projecte i perquè continuï endavant durant molt temps”.

La directora de LaSala, Eulàlia Ribera, ha valorat que després d’aquest temps “som un referent a nivell de país i a nivell internacional” i ha volgut subratllar “l’excepcionalitat d’aquest projecte, atès que és l’única sala dedicada exclusivament a programació per a nens i nenes a Catalunya”.

Per la seva part, Pere Comajuncosa ha mostrat la satisfacció de l’entitat per la col·laboració que els vincula a LaSala i ha comentat que tot i que els darrers anys, a través de l’Obra Social Fundació “la Caixa”, han reforçat el suport als projectes més assistencials, “els infants i joves sempre han continuat sent una prioritat absoluta i mantenim l’esforç en programes que col·laboren al seu desenvolupament i creixement com a persones”.

Temporada 2015-2016

La temporada s’encetarà la setmana del 19 al 25 d’octubre amb L’Endrapasomnis de la companyia Teatre del detall, teatre musical inspirat en el conte de Michael Ende. Una proposta que va guanyar el Primer premi de la crítica de teatre familiar l’any 2014.

Entre les novetats, destaca la programació d’un espectacle en anglès, The velvetten Rabbit (El Conill de Vellut), d’Unicorn Theatre de Londres, el teatre per a públic infantil i familiar més important de la capital del Regne Unit. The velvetten Rabbit es podrà veure a l’abril al Teatre Principal, igual que la proposta Foot-Ball, de Cesc Gelabert, al febrer.

Continua així endavant la dinàmica LaSala surt de Lasala, amb la qual, en ocasions, les propostes de LaSala es porten a terme en altres emplaçaments, tot cercant sempre la ubicació més adient. En aquesta línia, el concert de Macedònia, el 18 de gener, serà a La Faràndula.

La presència al programa de The velvetten Rabbit consolida, així mateix, la voluntat de col·laboració de LaSala amb altres teatres de l’àmbit nacional o internacional, en aquest cas amb l’Unicorn Theatre.

La temporada inclourà també espectacles creats en residència a LaSala com Zaquizamí de la cia. de Roberto G. Alonso o La petita Malumaluga, d’Albert Vilà i la coreògrafa Eva Vilamitjana.

A banda del Festival El Més Petit de Tots, al novembre, aquesta temporada continua endavant la col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa”, que presenta al març la proposta La Guerra de Troia. També es comptarà enguany amb la implicació de l’Orquestra Simfònica del Vallès, que al novembre tornarà a portar les sessions d’Un instrument anomenat orquestra.

Aquesta 10a temporada de LaSala evidencia una vegada més l’excepcionalitat i l’abast del projecte. La seva especialització i l’aposta per la innovació en els formats i continguts del teatre familiar l’han convertit en aquest anys en tot un referent dins i fora de Catalunya.

Més informació sobre la temporada i novetats de Lasala a http://www.lasalateatre.cat/