PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament enceta una nova campanya de comptadors intel·ligents i busca famílies voluntàries

Fins a la data s’ha generat un estalvi de l’11% en el consum elèctric de 134 famílies participants...

 Fins a la data s’ha generat un estalvi de l’11% en el consum elèctric de 134 famílies participants

L’Ajuntament de Sabadell obre un període de sol·licituds per participar voluntàriament a la campanya d’estalvi energètic, amb l’ajuda d’un comptador intel·ligent portable del consum elèctric.

La campanya cedeix un comptador intel·ligent (mesurador instantani d’energia elèctrica) durant sis mesos de forma gratuïta, acompanyat d’un programari específic per millorar el consum elèctric i reduir la factura. Posteriorment, es faran sessions informatives als usuaris admesos durant el mes de novembre. La sol·licitud es pot entrar a qualsevol registre municipal fins al 15 de novembre.

El comptador ajuda a detectar pics de consum i a identificar millores a implantar com ara el canvi de bombetes per altres de més eficients, a optimitzar l’ús del forn o a comprar regletes que redueixen els consums ocults d’standby i aparells que no es fan servir.

L’estalvi aconseguit en el consum elèctric per les 134 famílies que han participat des del 2009 és de mitjana del 11,2%, un total de 160 kWh anuals per habitant. L’estalvi econòmic és d’uns 70 euros anuals per llar.

En el perfil de les llars participants hi predominen els habitatges plurifamiliars, amb una superfície menor a 150 m2, amb un interval de 2 a 4 habitants, una potència contractada menor a 6 kW. Els patrons de consum al llarg del dia indiquen que aquest es produeix bàsicament entre les 8 i les 23 h amb pics que coincideixen en els moments dels àpats (aproximadament 8, 14 i 21 h).

Aquest projecte s’emmarca dins de l’Estratègia Municipal per a la Mitigació del Canvi Climàtic (EMMCC) de la ciutat, i ha estat reconeguda per la Unió Europea com a experiència d’èxit en la lluita contra el canvi climàtic pel sector residencial.

Nova reforma de la facturació

Arran de la nova reforma del sector elèctric, que ha modificat substancialment les tarifes elèctriques, s’obren noves possibilitats d’estalvi econòmic a la factura elèctrica, especialment a l’hora de reduir el terme fix (potència contractada). Aquest ha pujat fins a un 70% en funció de la potència contractada existent. Alhora, des de l’1 d’octubre les companyies facturen en forma horària.

La informació aportada pel comptador servirà als participants per poder decidir quina és la potència contractada òptima en cada cas i procedir a sol·licitar el canvi. Una reducció d’1 kW de potència contractada suposa un estalvi de 40 EUR anuals.

També aporta informació per poder valorar el canvi de contractació amb discriminació horària, on el preu del kWh consumit és diferent en funció de l’hora del dia en què es consumeixi (més econòmic en horari nocturn).

Més informació a:

Web projecte comptadors intel·ligents: https://www.sabadell.cat/Energia/p/comptadors_cat.asp

Oficina Municipal de l’Energia, 93 745 33 14, oficinaenergia@ajsabadell.cat