PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Ofrena floral pel 75è aniversari de l’afusellament del president Companys

L’Ajuntament oferirà aquest dijous, 15 d’octubre, una ofrena floral com a mostra d’homenatge i reconeixement a la figura del president Companys...

 

 

L’Ajuntament oferirà aquest dijous, 15 d’octubre, una ofrena floral com a mostra d’homenatge i reconeixement a la figura del president Companys, coincidint amb el 75è aniversari del seu afusellament. L’ofrena tindrà lloc al monòlit de la Masia de Can Rull tot just després de l’acte institucional que es portarà a terme a les 7 de la tarda, a les Escoles de Can Rull (actual Escola d’Adults) i que ha organitzat el Memorial Lluís Companys a Sabadell, comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament, el Museu d’Història i l’Arxiu Històric de la ciutat.

L’ofrena comptarà amb l’assistència de l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, membres del govern de Sabadell i representants dels grups municipals a l’Ajuntament. A l’igual que els actes impulsats pel Memorial, l’ofrena floral de dijous vol recordar i reivindicar la figura del president Companys i, a través seu, totes les persones que van ser víctimes del feixisme i van donar les seves vides en defensa de les llibertats.

Així mateix, l’ofrena s’emmarca en el conjunt d’actes d’homenatge a Lluís Companys com ara l’exposició Lluís Companys i Sabadell (1916-1940), que fins al 15 de novembre es pot veure al Museu d’Història de Sabadell. Cal recordar que la relació entre el president Companys i la nostra ciutat va ser molt estreta. Tant en l’àmbit professional – com a periodista i advocat–, i polític –en la seva condició d’ideòleg i orador de militància republicana i federalista– com també personal: hi tenia moltes amistats i coneguts i es va construir una casa a Can Rull.

També hi va mantenir una relació institucional, com a diputat per Sabadell primer a les Corts espanyoles els anys 1921 i 1923, i després, el 1931, a les Corts Constituents de la Diputació provisional de la Generalitat de Catalunya, i com a president de la Generalitat, entre els anys 1933 i 1940.