PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Els museus de la ciutat commemoren les Jornades Europees del Patrimoni

Els museus de la ciutat commemoren les Jornades Europees del patrimoni oferint visites i activitats per aquest diumenge, 11 d’octubre...

Els museus de la ciutat commemoren les Jornades Europees del Patrimoni oferint visites i activitats per aquest diumenge, 11 d’octubre. El Consell d'Europa va crear les Jornades l'any 1991 i, des d'aleshores, cada cop són més els països europeus que organitzen anualment activitats durant tot un cap de setmana de la tardor. Catalunya s’hi va adherir des de la primera edició.

Museu d’Història

Aquest 2015 les Jornades Europees de Patrimoni estan dedicades al Patrimoni Industrial i el Museu d’Història de Sabadell hi participa amb un itinerari, que porta com a títol Sabadell al segle XIX. Aquest itinerari s’ofereix el diumenge, 11 d’octubre, a les 10 del matí, just davant de l’Hotel Suís, sense inscripció prèvia.

Sabadell és una ciutat industrial, que durant el segle XIX es transforma en una gran ciutat fàbrica especialitzada en el sector tèxtil llaner. Amb aquest recorregut es podran veure les empremtes i el paisatge del Sabadell industrial i s’acabarà l’itinerari en una de les principals peces d’aquest patrimoni, el Vapor Buxeda Vell.

Museu d’Art

El Museu d’Art de Sabadell participa amb una visita guiada dinamitzada per a famílies a l'exposició Werens. Art urbà. Singulars propis. Artistes sabadellencs contemporanis, el diumenge, 11 d'octubre, a les 12 del migdia.

Entesa com una de les expressions d’art urbà més populars i característiques de l’actualitat, es vol reivindicar el graffiti com a patrimoni i a Werens com un dels seus màxims exponents a la nostra ciutat.

El graffiti és un dibuix o una obra d’art pictòrica fet a parets i murs del carrer. Així, el graffiti no es mou ni es mostra dins dels cercles intel·lectuals o privats de l’art, sinó que es caracteritza per a ser exposat de manera anònima per a què tothom els vegi i els gaudeixi dia a dia. El graffiti pot tenir diferents objectius pel que fa a la raó de la seva realització: alguns són merament artístics, d’altres són formulacions polítiques, altres de protesta i molts són simples missatges sense més pretensions.

El graffiti ja es troba plenament integrat al teixit urbà i és considerat una veritable i important forma d’expressió cultural i popular.


Més informació sobre l'exposició: https://museus.sabadell.cat/

Més informació sobre les Jornades de Patrimoni: http://cultura.gencat.cat/ca/serveis/agenda_cultural/