PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Els centres municipals de Sabadell continuen sent un referent a la ciutat

Les escoles bressol municipals –l’Escola Municipal de Música i Conservatori i l’Escola Illa– continuen sent un referent educatiu ...

Les escoles bressol municipals –l’Escola Municipal de Música i Conservatori i l’Escola Illa– continuen sent un referent educatiu. Així ho indiquen les dades de preinscripció i matriculació, que posen de nou en relleu la qualitat de l’oferta formativa d’aquests centres i dels seus projectes educatius, el nivell d’innovació i d’exigència pedagògica, així com les bones condicions dels equipaments. En aquest marc, el regidor d’Educació, Ramon Burgués, ha comentat que “cal estar satisfets de les dades de preinscripció dels centres municipals, ja que posen de manifest que es tracta d'uns serveis ben valorats per la ciutadania i que comptem amb el suport de famílies i alumnat, tant pel que fa als seus projectes educatius com a la qualitat de l’oferta educativa i de les instal·lacions municipals”.

Val a dir que als centres municipals s’ha treballat intensament i s’ha fet un important esforç per garantir l’equitat en l’accés. Així, ja el curs passat, es va implementar el sistema de tarifació social, que permet adaptar les quotes del servei a la renda de les famílies.

En el cas de les escoles bressol municipals, el curs vinent hi haurà prop d’un miler d’infants escolaritzats. Un any més, la demanda ha superat l’oferta. Així mateix, la sobredemanda ha estat desigual als diferents centres. És per això que en alguna escola queda alguna plaça vacant. Com a novetat d’aquest curs que començarà al setembre, senyalar que s’ha incrementat considerablement el número de grups que faran jornada de matí. D’aquesta manera, s’ha volgut donar resposta a la sol·licitud de flexibilitat horària manifestada per les famílies.

Pel que fa als ensenyaments musicals, la vessant més professionalitzadora representada pel Conservatori de Música (175 alumnes) continua sent una opció ben valorada i desitjada per l’alumnat que hi vol cursar estudis reglats de música. En relació amb l’oferta no reglada de l’Escola Municipal de Música (460 alumnes), cal destacar que la matrícula s’ha incrementat respecte al curs passat, tant pel que fa a l’oferta ja consolidada de l’Escola de Música, com al nou programa Música Oberta, que el proper curs presenta una proposta innovadora, amb una gran flexibilitat i varietat. En aquest darrer cas, el de Música Oberta, un centenar de persones s’han preinscrit al programa, una xifra que es podria incrementar encara més, atès que es poden fer inscripcions fins al moment de començar els diferents tallers i cursos.