PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’alcalde es va reunir amb els representants de la Coordinadora de les Vocalies d’enterrament del Vallès Occidental a Sabadell

L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, va rebre la setmana passada a l’Ajuntament una representació de la Coordinadora de les Vocalies d’enterrament del Vallès Occidental a Sabadell...

Joan Carles Sánchez destaca el caràcter solidari i de servei col·lectiu d’aquestes entitats

L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, va rebre la setmana passada a l’Ajuntament una representació de la Coordinadora de les Vocalies d’enterrament del Vallès Occidental a Sabadell. Durant la trobada, que va comptar amb la presència de la regidora de Salut, Cristina Moreno, l’alcalde va subratllar la important tasca social que porten a terme aquestes entitats i el que suposen per al foment de valors com la solidaritat entre veïns i veïnes. Així mateix, es va renovar el compromís de continuar col·laborant amb les vocalies en temes d’interès per al conjunt de la ciutadania.

Segons va comentar l’alcalde, “la pèrdua d’algú estimat ja suposa en si mateixa un moment extremadament difícil per a qualsevol persona. I en aquest sentit, cal reconèixer el servei de les vocalies, que acompanyen les famílies en aquest moments tan dolorosos i fan possible poder acomiadar amb dignitat la persona que ens ha deixat”. Així mateix, Sánchez va voler posar en valor la tasca d’aquestes entitats “que realitzen de forma desinteressada i des dels principis de solidaritat i ajuda mútua, tots dos valors imprescindibles per a una ciutat de convivència”.

Les vocalies d’enterrament estan vinculades a les agrupacions de veïns del territori i promouen el suport mutu entre tots els associats i associades a la vocalia. D’aquesta manera, quan es produeix la mort d’algun dels seus components o persones de la unitat familiar incloses a la seva fitxa, és el conjunt d’associats qui, a través del pagament de quotes, es fa càrrec de les despeses de sepeli. La quota que paguen els associats és força reduïda i és per això que és important mantenir un important nombre de persones inscrites, que permeti que el sistema sigui sostenible en el temps. 

Les vocalies de Sabadell que formen part de la Coordinadora del Vallès Occidental són Espronceda, Torre-romeu, Can'Oriac, La Roureda, Can Rull, Can Puiggener, La Planada, Concòrdia i Can Llong.