PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’alcalde reconeix la tasca i compromís dels professionals sanitaris i de serveis socials en l’atenció que proporcionen als ciutadans i ciutadanes, sobre tot en l’actual conjuntura

Joan Carles Sánchez ha visitat avui el CAP Can Rull, on s’ha entrevistat amb els professionals de l’atenció primària sanitària i ...

Joan Carles Sánchez ha visitat avui el CAP Can Rull, on s’ha entrevistat amb els professionals de l’atenció primària sanitària i també amb els treballadors i educadors socials del centre

L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha expressat avui el seu reconeixement per la voluntat de servei públic i la tasca que estan portant a terme els professionals sanitaris i dels serveis socials a Sabadell. Ho ha fet en una visita al Centre d’Atenció Primària (CAP), en aquest cas al de Can Rull, durant la qual, acompanyat per la tinenta d’alcalde i regidora de Serveis Socials, Marta Farrés, i la regidora de Salut, Cristina Moreno, s’ha entrevistat amb membres de l’equip d’atenció primària del centre, tant socials com sanitaris.

L’alcalde ha recordat que “davant la crisi econòmica, i des d’un primer moment com a Ajuntament, vam compartir la preocupació sobre com la conjuntura i els ajustos que s’estaven impulsant des de les administracions superiors podien afectar serveis públics bàsics com són la sanitat o l’atenció social”. En aquest marc, i referint-se als serveis sanitaris, Joan Carles Sánchez senyala que “és cert que gràcies a la voluntat de diàleg per part de tothom, hem assolit millores en temes com el tancament dels CAP al mes d’agost, on partíem d’una proposta clarament insuficient que vam aconseguir ampliar, passant de dos centres oberts a les tardes a set. Ara bé, la situació continua sent molt difícil i entenem perfectament i compartim la preocupació de la ciutadania i també la dels professionals sanitaris per com la reorganització dels serveis sanitaris pot afectar no només el conjunt del sistema sinó la situació laboral dels treballadors i treballadores. I és per això que avui, vull fer palès el reconeixement cap a la seva tasca i compromís amb la ciutadania en la situació d’incertesa que lamentablement estem vivint”.

Cal recordar que la negociació portada a terme per l’Ajuntament amb els representants del CatSalut i proveïdors sanitaris va possibilitar que, finalment, cinc Centres d’Atenció Primària de la ciutat –el del Centre, Nord, Merinals, Creu de Barberà i Can Rull—se sumin als dos inicialment previstos (el Centre d’Urgències de Primària Sant Fèlix i el Centre d’Atenció Continuada de Ca n’Oriac) i mantinguin durant l’agost l’horari que tenen durant la resta de l’any. D’aquests, el CAP Can Rull, gestionat per la Corporació Sanitària Parc Taulí, obrirà des del matí fins al vespre de l’1 al 14 d’agost i durant la segona quinzena del mes tancarà a les 15h.

D’altra banda, tal i com s’havia fet els darrers dos anys, a l’agost tancaran els CAP Sud, Gràcia i el consultori del Poblenou i també, enguany, el CAP Concòrdia. Els ciutadans i ciutadanes que són atesos habitualment en aquests centres podran adreçar-se al centre més proper al seu, és a dir, Creu de Barberà, Merinals, La Serra (Torre-romeu) i Ca n’Oriac, respectivament.

En l’àmbit dels serveis socials, l’alcalde ha volgut agrair l’esforç i voluntat de servei dels treballadors i educadors socials que en els darrers temps estan afrontant una important càrrega assistencial. De fet, entre 2007 i 2012, la cobertura dels serveis socials a Sabadell gairebé s’ha doblat, arribant a cobrir el 22% de la població. Aquest augment s’explica sobretot per l’impacte de la crisi econòmica.

Així mateix, la pressió sobre els serveis socials municipals s’ha vist incrementada per la reducció de recursos socials per part d'altres administracions com la modificació de la Renda Mínima d’Inserció (RMI), que des de l’agost de 2011 va provocar un descens del 30% en el nombre d’aquestes ajudes. Paral·lelament, el nombre de famílies ateses mensualment pel Rebost Solidari s’ha multiplicat per 2,5, passant de 1.084 famílies a 2.700.

Tal i com ha explicat Joan Carles Sánchez, “com a Ajuntament estem fent tot el possible per donar respostes a la ciutadania. En el darrer any s’ha mantingut l'esforç per incrementar les partides pressupostàries destinades a ajuts d'emergència social. De la mateixa manera, però, penso que és de justícia reconèixer públicament el gran esforç que estan fent els professionals de l’àmbit sociosanitari, que diàriament atenen ciutadans i ciutadanes en situacions molt complicades i donen suport a aquells que estan patint amb més duresa les conseqüències de la crisi”.

Durant la trobada amb els professionals del CAP Can Rull, l’alcalde ha reiterat la voluntat de l’Ajuntament de continuar fent d’interlocutor amb les administracions superiors, partint del diàleg amb els grups polítics, professionals i ciutadania, per garantir uns serveis públics de qualitat i d’accés universal.