Aprenents de cuina celebren un concurs d’aprofitament d’aliments
L’Agència de Residus de Catalunya impulsa aquesta proposta per sensibilitzar sobre la necessitat d’aprofitar els aliments i inspirar futurs professionals de la gastronomia en la creació d’una cuina respectuosa amb el medi ambient. El concurs celebrat a Sabadell ha comptat amb la participació del regidor de Desenvolupament Econòmic, Antonio Rodríguez, el regidor d’educació, Manuel Robles, el cap del Departament de Prevenció i Eficiència dels Recursos de l'Agència de Residus de Catalunya, Alfred Vara i de Súpercoopera, Feliu Madaula, a més de personal de la pròpia Escola de Restauració del Vapor Llonch.
A més, el xef Jordi Herrera, reconegut amb una estrella Michelin, del restaurant de la Fundació Mescladís de Barcelona, també ha completat l’avaluació de les creacions i ha valorat les habilitats de l’alumnat i la seva creativitat amb els ingredients recuperats. Per participar en l’activitat l’alumnat guanyador del concurs ha rebut com a premi una masterclass sobre cuina a les instal·lacions de Mescladís juntament amb altre alumnat guanyador dels concursos celebrats en altres centres .
De fet, aquesta activitat amb títol ”Enrenou d’Aliments" s’ha estat celebrant durant la setmana en altres punts de Catalunya, i serveix com a eix central per sensibilitzar diversos públics. En concret, l’acció ha comptat amb la participació de 12 escoles d’hostaleria i restauració de 9 municipis catalans i cadascuna ha plantejat un concurs de cuina amb ingredients locals recuperats en col·laboració amb entitats, comerços i escoles de cada localitat.
Recollida d’aliments
En el cas de Sabadell, l’espigolada coordinada per SúperCoopera, a càrrec per l’alumnat de l’Institut Ribot i Serra ha consistit en recollir aliments en diferents establiments com comerços i forns de pa de la ciutat. Principalment, els aliments recollits han estat fruita, verdura i pa i aquests han estat els aliments amb que l’alumnat del PFI ha cuinat els plats de ració única que ha tastat i valorat el jurat. De forma prèvia l’alumnat participant també ha realitzat un mapeig i ha dut a terme una ruta informativa per sensibilitzar els establiments.