PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Vapor Llonch promou el curs "Creació d'empreses creatives" vinculades al disseny i la moda en el marc d’un projecte de cooperació territorial

El període d’inscripció finalitza divendres 19 de juliol ...

El període d’inscripció finalitza divendres 19 de juliol

Sis entitats públiques catalanes treballen plegades en el projecte “Una xarxa per a la cooperació, innovació i creativitat” amb l’objectiu d’impulsar el sector tèxtil i confecció amb accions adreçades tant a les empreses com als treballadors en el marc de l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees (ACTE). En aquest cas, Sabadell, Manresa,Terrassa, Mataró i Igualada conjuntament amb la Diputació de Barcelona participen en aquesta iniciativa amb el cofinançament del Servei d’Ocupació de Catalunya i del Fons Social Europeu.

L’objectiu general del projecte és millorar la competitivitat del sector tèxtil i generar noves oportunitats de desenvolupament futur, alhora que es millora l’ocupabilitat de les persones aturades. Per aconseguir-ho es planteja la creació de dinàmiques de cooperació entre les empreses, professionals i els actors vinculats al sector. D’altra banda, també es promouen accions formatives com el curs "Creació d'empreses creatives"

Aquesta activitat està destinada a persones emprenedores amb experiència professional, que vulguin desenvolupar un projecte empresarial en l’àmbit del disseny, la creació o en activitats relacionades amb el sector tèxtil-moda. A més, es realitzaran sessions de recolzament a l’elaboració del pla d’empresa.

El programa consta de 80 hores distribuïdes en 20 sessions grupals, de 4 hores cadascuna. La primera sessió tindrà lloc el 10 de setembre i l’horari de les activitats serà de 4 a 8 de la tarda. El curs es realitzarà a les instal·lacions de Diputació de Barcelona.

Últims dies d’inscripció

Les persones interessades en ampliar la informació o formalitzar la seva inscripció en aquest curs gratuït ho poden fer fins el proper divendres 19 de juliol mitjançant el web tex4future.net. Aquesta és una plataforma per a la difusió de la recerca i la innovació sobre nous productes tèxtils i aplicacions a diversos negocis i sectors anomenat com a referent pel sector.

Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees

ACTE té vocació transnacional i interregional  i és una associació que es va fundar amb seu a Portugal, precisament a iniciativa de cinc municipis de diferents països, i actualment és una de les primeres associacions d’autoritats a nivell local i regional. ACTE té com a objectiu representar els interessos de les col.lectivitats territorials amb presència dels sectors tèxtil, confecció, pell, calçat i complements de moda. ACTE està formada per 100 socis europeus, entre ells Sabadell. Per una part, els efectius, que són les administracions locals i regionals europees i, per l’altra, els adherents, que són centres tecnològics, universitats i cambres de comerç.