El Museu d’Art proposa aquest diumenge una visita guiada a l’exposició GRIS PLOM
Les obres presentades al Museu mostren la capacitat de l’art de transferir continguts al nivell de la imaginació i la sensibilitat estètica. Presències singulars, diferenciades, cada una configura un univers de sentit amb capacitat de retornar a la ciutat de Sabadell la construcció de relats i imaginaris que les arts visuals van construint.
La visita permetrà aprofundir en el coneixement de les obres i documents que s’exhibeixen al Museu d’Art, així com els audiovisuals que s’hi projecten. Son obres d’artistes que han tingut una especial incidència en l’escena local amb projecció nacional, com també publicacions i documents que resulten d’iniciatives relacionades amb la producció i la difusió de l’art, la crítica i l’educació artística, les quals s’han degut a la iniciativa pública o privada, així com a artistes i productors culturals que les han impulsat de manera independent. Aquest conjunt d’activitats ha proporcionat a Sabadell, al llarg dels anys, una dimensió rellevant de capitalitat artística i cultural.
Que les obres d’art es presentin al mateix nivell que la documentació té a veure amb una certa condició d’intercanviabilitat que és igualment fruit de la mateixa època que es revisa amb GRIS PLOM. El conceptualisme que ha imperat a partir de la dècada de 1960 ha introduït la possibilitat d’abordar la documentació des d’una perspectiva estètica, quelcom que ha conviscut amb la possibilitat de reconèixer les obres d’art des d’una perspectiva culturalista i talment documents de la seva època.
D’altra banda, els audiovisuals permeten que la veu dels artistes estigui integrada en l’espai expositiu de GRIS PLOM i permet conèixer de viva veu les seves motivacions, els seus imaginaris, la tria dels seus llenguatges i la multiplicitat i diversitat dels seus posicionaments estètics, conceptuals i polítics.