PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament rep 1,5 M€ de la subvenció que la Diputació de Barcelona aportarà al Portal Sud

L’Ajuntament rep 1,5 M€ de la subvenció que la Diputació de Barcelona aportarà al Portal Sud

El Portal Sud, amb les obres ja avançades, transformarà l'entrada sud de la ciutat, tot facilitant la circulació i reduint l'impacte ambiental. El nou accés està dissenyat per canalitzar els itineraris d'entrada i sortida de Sabadell, connectant directament l'autopista C-58 amb la Gran Via.

Aquest nou accés busca descongestionar el trànsit, reduir les emissions de CO2 i promoure la seguretat viària, alhora que oferirà nous espais per a ciclistes i vianants. Amb 42.000 vehicles circulant diàriament per aquesta zona, el projecte representa una millora significativa per a la mobilitat de la ciutat.

L’obra també facilitarà les connexions amb l'Aeroport, el Polígon sud-oest i altres àrees clau de Sabadell, tot impulsant l'activitat econòmica i la creació de llocs de treball.

Nova rotonda i viaducte

La primera de les tres fases del projecte ha consistit en la construcció d’una rotonda central de 90 m de diàmetre amb dos carrils de circulació a l’interior i quatre ramals. També s’ha dut a terme la instal·lació d’un viaducte sobre la riera de Can Feu. Aquest pont enllaça l’autopista C-58 amb la nova rotonda i accés a la ciutat a través de la Gran Via.