PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El primer dels projectes “Binomis” de mediació artística presenta els seus resultats dedicats a les diferents cultures que conviuen a Sabadell

Serà diumenge 27 d’octubre, a partir de les 12 del migdia, a la cascada del parc de Catalunya i en el marc de l’exposició GRIS PLOM El primer dels projectes “Binomis” de mediació artística presenta els seus resultats dedicats a les diferents cultures que conviuen a Sabadell

El projecte de mediació BINOMIS és una temptativa de resposta activa conduït per un grup d’artistes de la ciutat; són tres equips responsables d’articular formes de mediació, participació i acció obertes a la multiplicitat lingüística, la diversitat cultural i ètnica de la ciutat, tot buscant respostes a un seguit de preguntes: què podem fer per obrir les portes a la creativitat que es desplega a les zones perifèriques de la ciutat i al marge de les seves institucions hegemòniques?; com fer de les arts visuals un espai de relació dinàmica, participativa i oberta a la gran diversitat cultural que conviu a Sabadell?; com crear estratègies d’integració i circulació dels imaginaris i múltiples de formes d'expressió que conviuen a la nostra ciutat?

“Els museus com rius, afluents d’art i cultura”

El primer d’aquests dispositius de mediació artística ha estat Els museus com rius, afluents d’art i cultura. Ha estat conduit pels artistes Assumpció Oristrell i Frank Trobok (DACS) i ha comptat amb la participació de membres de les comunitats africana i amazic de Can Puiggener, alumnes de l’Escola Illa i el col·lectiu artístic DACS.

Per mitjà de diferents manifestacions artístiques com la performance, l’escriptura narrativa, el dibuix o la il·lustració, els participants donaran un resposta autocrítica a les diferències de visió del món de les diverses  comunitats que integren i conviuen a la ciutat –amb el riu Ripoll com a nexe d’unió- i crear estratègies d’integració a través de l’art contemporani per les seves múltiples de formes d'expressió.

Tot aquest treball artístic s'exhibirà ara al Parc Catalunya amb la intenció posteriorment de compartir-ho en altres espais de la ciutat. La idea d'utilitzar l'espai públic és interpel·lar la ciutadania de Sabadell per a la construcció sociocultural que garanteixi l'accés a l'art i la cultura de totes les comunitats que conviuen al territori.

Després de la inauguració de l’exposició, a les 12.30 h aproximadament, hi haurà una actuació musical a càrrec de Mohamend Ouchibou.

GRIS PLOM

GRIS PLOM és un projecte expositiu i audiovisual de recerca experimental i col·laborativa entorn de les arts visuals a Sabadell i el seu context social, cultural i polític des de 1960 fins avui. L’exposició es desplega en tres eixos temàtics, al Museu d’Art de Sabadell, a l’Acadèmia de Belles Arts i a Ca l’Estruch. El projecte audiovisual presenta quatre migmetratges audiovisuals i una pel·lícula documental.