PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell planta més arbres que mai i preveu arribar als 50.000 exemplars distribuïts a tots els districtes

Aquest mandat es plantaran uns 4.000 arbres per continuar impulsant la naturalització de la ciutat i fer front a l’emergència climàtica Sabadell planta més arbres que mai i preveu arribar als 50.000 exemplars distribuïts a tots els districtes

Els nous exemplars es sumaran als més de 4.000 arbres plantats el mandat anterior. Aquests 8.000 arbres en 8 anys podran arribar a captar més de 200 tones de CO2 l’any i incrementar la cobertura arbòria en més de 128.000 m2.

A més de la quantitat, la qualitat de l'arbrat també és una prioritat als plans municipals, ja que no només es busca incrementar la plantació, sinó també millorar l'arbrat existent i les seves condicions de desenvolupament. Això inclou assegurar que els arbres siguin els més adients i puguin créixer en condicions òptimes.

Beneficis de l’arbrat

Entre els múltiples beneficis que implica l’arbrat a les ciutats hi és la millora de la qualitat de l’aire, atès que filtren els contaminants i redueixen el CO2. Així mateix ajuden a reduir l'estrès, l'ansietat i la pressió arterial de la ciutadania, tot aportant benestar. I fomenten la cohesió social generant igualtat en la qualitat de l’espai públic.

Els arbres generen ombra i consoliden espais com a refugis climàtics, refrescant l'ambient, controlant la temperatura i reduint la demanda energètica. Alhora filtren i milloren l’aigua, de manera que redueixen el risc d’inundacions. D’altra banda, afavoreixen la biodiversitat i l’aliment de la fauna local.

En definitiva, són un actiu important en matèria ambiental i per a la salut de les persones, la cohesió i la qualitat de vida.

On aniran els nous arbres?

Dels 4.000 exemplars que es plantaran fins a final de mandat, prop de 200 es plantaran als carrers de Sant Bernat, Vallirana, La Mola i Alcalde Crespi del Districte 3.

També se’n plantaran a diferents parcs com el Parc del Nord, Parc de les Aigües, Parc d’Odessa o el Jardí del Sud i es reforçaran boscos urbans com el Parc Taulí, Parc Central del Vallès, Pollancreda de Castellarnau, Parc Catalunya, Torrent de la Romeua, Parc de la Romeua, Bosc del Poblenou, Parc del Quebec i Avinguda de Pablo Iglesias.

Altres exemplars s’ubicaran a diferents places com Acàcies, Fidela Renom, Laietana, Granada, de les Àvies i Avis, Montellà i Llívia, vies com la ronda Collsalarca i nombrosos entorns escolars.

Una altra de les línies d’acció passa per situar arbrat en eixos especialment transitats: Gran Via, Rambla Ibèria, ronda Ponent, ctra. de Terrassa i de Barcelona, ctra. de Prats, ronda Roureda, d’Europa i l’Av de la Concòrdia.

També se n’ubicaran en altres espais com el futur aparcament de l’Eix Macià o l’espai sobre el soterrament de vies entre Gràcia i Can Feu.