PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Arxiu i el Museu d’Història reuneixen familiars d’exiliats sabadellencs a Xile i Mèxic de l’any 1939

L’Arxiu i el Museu d’Història reuneixen familiars d’exiliats sabadellencs a Xile i Mèxic de l’any 1939

La trobada aplegarà dues filles i alguns dels nets i netes de tres sabadellencs que es van exiliar a Santiago de Xile (Salvador Sarrà Serravinyals, Josep Rosas Vilaseca i Joan Oliver Sallarès – Pere Quart) i una filla i una neboda i reneboda de dos exiliats a Mèxic (Frimari Burguès Cañomeras i Amadeu Aragay Daví).

L’acte tindrà lloc a l’Arxiu Històric de Sabadell, a partir de les 11 del matí. La trobada consistirà en un breu intercanvi de les experiències viscudes per les famílies arran de l’exili dels seus pares, avis o tiets i es farà referència a algunes coincidències entranyables que es van produir entre alguns d’ells.

Cada família expressarà l’agraïment pel reconeixement i l’atenció obtinguda per les dues institucions patrimonials de la ciutat, que sovint han referenciat les biografies dels exiliats recordats en aquesta ocasió, per mitjà d’exposicions i publicacions diverses.

La trobada serà acollida per la regidora de Drets Civils i responsable del Programa de Memòria Democràtica, Sílvia Garcia, i comptarà amb la introducció i contextualització històrica del director de l’Arxiu i del Museu.

Podeu consultar les ressenyes biogràfiques dels exiliats aquí:

http://museus.sabadell.cat/destaquem/museu-d-historia/1740-trobada-amb-familiars-d-exiliats-sabadellencs-del-1939-a-america