PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La remodelació de la ronda de Collsalarca preveu 522 arbres nous, més i millors espais per als vianants, més seguretat al trànsit i més places d’aparcament

La proposta, amb una inversió superior als 5 milions d’euros, dona resposta a una llarga reivindicació veïnal La remodelació de la ronda de Collsalarca preveu 522 arbres nous, més i millors espais per als vianants, més seguretat al trànsit i més places d’aparcament

La proposta de remodelació es va presentar ahir als veïns i veïnes i ara s’obre un període perquè puguin fer-hi aportacions.  

L’actuació afectarà pràcticament 1 km (990 m de longitud) i una superfície de més de 31.000 m2 de la ronda, entre l’avinguda de l’Alcalde Moix i el carrer de Vinhamala.

Pel que fa a la via, es substituiran els actuals paviments de la ronda, tant de voreres com de calçada, col·locant a les zones de vianants lloses de colors. Per tal de reforçar la seguretat, es pacificaran les cruïlles dels carrers perpendiculars a la via i vorera i calçada es posaran al mateix nivell per facilitar l’accessibilitat de l’espai. Els carrils de circulació es senyalitzaran per a una velocitat de 30 km/h per afavorir convivència entre el trànsit rodat i les bicicletes. I es preveu la instal·lació de càmeres de seguretat a la via.

Un entorn més verd

Amb l’objectiu de recuperar i reforçar el verd, es plantaran 522 arbres. Els nous exemplars seran d’espècies més adequades per evitar al·lèrgies i generació de brutícia. També es renovarà l’enllumenat i el mobiliari urbà, augmentant el nombre de bancs, papereres i fonts.

Més de 100 noves places d’aparcament 

La proposta passa per condicionar dues zones d’estacionament per guanyar més de 100 places noves a banda de les que ja existeixen. Una de les zones estarà al costat nord del Pavelló del Nord. I l’altra es condicionarà com a part del projecte del Parc del Nord.