PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

72 participants en plans d’ocupació realitzen obres i serveis d’interès general i social per a la ciutat

Avui s’ha celebrat l’acte de cloenda dels programes d’ocupació vinculats al programa Treball i Formació 72 participants en plans d’ocupació realitzen obres i serveis d’interès general i social per a la ciutat

La finalitat d’aquests programes és formar i contractar persones en atur per a la realització d’obres i serveis d’interès general i social per al conjunt de la ciutat. Són programes adreçats a aquells col·lectius que tenen més dificultats a l’hora de trobar una feina. En aquesta ocasió, els participants han tingut un contracte de 12 mesos i s’ha adreçat als col·lectius de majors de 52 anys, persones en risc de caure en atur de llarga durada, persones no perceptores de prestació per desocupació, persones destinatàries de la renda garantida de la ciutadania, dones i persones trans.

Les persones participants han realitzat dins la jornada laboral una activitat de formació transversal en habilitats socials de comunicació i resolució de conflictes al centre de treball. Al llarg del contracte també han rebut un acompanyament individual per  ajudar a adquirir les aptituds que millorin el seu posterior accés al mercat de treball.

Els programes que ara finalitzen han inclòs diferents especialitats que van des de construcció, pintura, fusteria, neteja d’equipaments, magatzem, instal·lacions, jardineria,  suport a tràmits digitals, informadors/es municipals, mainaderes, acompanyament a persones grans i atenció a la ciutadania.

Gràcies al treball d’aquestes persones s’han desenvolupat, entre altres, actuacions de millora de la via pública, habitatges socials, equipaments municipals i mobiliari, tasques de suport a tràmits, campanyes d’informació ciutadana, de jardineria al parc de Catalunya i a la zona de trenet, entre altres.