PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Ple aprova de forma provisional la modificació de les ordenances fiscals i de preus públics per a l'any 2025

El Ple aprova de forma provisional la modificació de les ordenances fiscals i de preus públics per a l´any 2025

La proposta de modificació d’Ordenances Fiscals per al 2025 és d’un 2,7%, seguint la dada d’inflació que hi havia a l'agost.

En el cas de la taxa municipal de residus, la proposta municipal és del 2%, per sota de l’Índex de Preus al Consum (IPC). Amb aquesta proposta d’ordenances, els tributs municipals de Sabadell es mantenen més baixos que a la resta de ciutats de l’entorn.

Bonificacions compatibles

La proposta d’ordenances per al 2025 introdueix alguns canvis per fer compatibles bonificacions que fins ara no ho eren. Així, en la línia d’avançar cap a una fiscalitat i una ciutat cada cop més ecològica, es podran demanar les bonificacions tant en l’IBI com en l’Impost de Construccions (ICIO) vinculades a la instal·lació de plaques solars. Aquesta és una proposta del grup municipal de Junts per Sabadell.

Fins ara no es podien compatibilitzar. I també en el cas de la instal·lació de plaques solars, s’ha simplificat el procediment administratiu per gaudir d’aquestes reduccions en el rebut.

Comparativa fiscal

Sabadell és un dels municipis on menys IBI es paga de la comarca i està per sota d’altres ciutats del territori com l’Hospitalet, Tarragona o Barcelona. Actualment el rebut mitjà de l’IBI a Sabadell és de 443 euros, el que significa que està 146,62 euros per sota de la mitjana comarcal.

Captura de pantalla 2024 10 11 093457

Pel que fa a la taxa municipal de residus, és notablement inferior a municipis com Terrassa, Barcelona, Tarragona, Lleida o Girona.

Captura de pantalla 2024 10 11 093513