PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El programa Esport Jove als Barris, que treballa per la inclusió social, compta aquest curs amb prop de 400 participants

El programa Esport Jove als Barris, que treballa per la inclusió social, compta aquest curs amb prop de 400 participants

El programa permet a infants i joves beneficiar-se dels mecanismes d’inclusió i cohesió social que proporciona l’esport. Així, els i les participants no només compartiran valors i socialitzaran mitjançant l’oferta d’activitats que facin al seu barri, sinó que molts d’aquests infants i joves prendran part en els jocs escolars, en trobades esportives i alguns podran arribar a ser àrbitres o monitors esportius.

Les activitats es perllongaran al llarg del curs, fins al juny de l’any que ve. L’Ajuntament destina un total de 100.000 euros per dur a terme el programa. El pressupost compta a més amb diferents subvencions de la Diputació de Barcelona, que en el seu conjunt sumen prop de 31.245,89 euros. 

Cada programa d’activitats específic per als diferents barris els duu a terme una entitat gestora: Âristoi Football Academy (Can Puiggener), Fundació Idea (Torre-romeu i Les Termes), l’AE Can Deu (Zona Nord ),i Club Esportiu Horitzó (Ca n’Oriac-Esport adaptat).

Integració social per mitjà de l’esport

 Esport Jove als Barris és una iniciativa municipal de caràcter gratuït que persegueix la integració dels nois i noies a partir d'activitats esportives i lúdiques, amb els objectius següents:

  • Aconseguir la participació activa dels infants i joves en la dinàmica del barri
  • Fer servir l'esport com a eina d'integració, educació i cohesió social
  • Treballar en el foment del respecte, la tolerància i l'adquisició de valors
  • Donar eines formatives, educatives i de suport als nois i noies més desafavorits
  • Facilitar la incorporació dels joves a una xarxa social normalitzada
  • Facilitar recursos per afavorir la convivència multicultural, amb actuacions que apleguin la població immigrada i l'autòctona i que possibilitin la transmissió, amb l'activitat física i l'esport, dels valors de la diferència i la igualtat.
  • Promoure la igualtat, donant suport als nois i noies que necessitin una especial atenció i treballar per a la convivència i la interculturalitat.

Esport Adaptat

L’Ajuntament ofereix, per mitjà del Servei d’Esports, el programa d’Esport Adaptat dirigit a persones amb discapacitat intel·lectual i  majors de 16 anys de Sabadell. L’activitat es porta a terme al Poliesportiu municipal Miguel Hernández, situat al Carrer de Mulleres, 12 (Ca N’Oriac). El curs comença el dia 7 d’octubre de 2024 i finalitza a mitjans del mes de juny de 2025. La inscripció és gratuïta.