PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La representació dels dos “Hamlets” de Sergi Belbel protagonitza el tercer festival Sabadell Escena

Aquesta proposta vol impulsar la projecció de companyies professionals i emergents La representació dels dos “Hamlets” de Sergi Belbel protagonitza el tercer festival Sabadell Escena

Entre les nou propostes del programa destaca la representació, amb una setmana de diferència, de Hamlet.01 i Hamlet.02 de Sergi Belbel (L’Estruch,  el 12 i el 19 d’octubre, respectivament, a les 20 h). Protagonitzades per Enric Cambray, el públic assistirà a una reinterpretació en clau d’humor, en format de monòleg, de la tragèdia més famosa de William Shakespeare. Serà una oportunitat única per assistir a ambdues obres en una mateixa ciutat, ja que Hamlet.01 es representarà per darrer cop a l’Estruch, després de dos anys interpretant-la.

Tirant lo Blanc

El Festival Sabadell Escena s’inaugura, tanmateix,  de forma oficial (17 d’octubre, Teatre Principal, 20 h) amb una versió actual i trencadora del Tirant lo Blanc de Joanot Martorell, a partir d’una versió de Màrius Serra i sota la direcció de Joan Arqué. En Tirant i la Plaerdemavida apareixen aquí en un naufragi fins a les costes del nord d’Àfrica durant el seu llarg periple per tornar a casa, a Constantinoble. Una història plena de perills, amors i conflictes.

El programa presenta també una peça molt original, de la mà de la companyia vallesana Escarlata, que oferirà l’espectacle La Grutesca, a l’Estruch (el divendres 18, a les 18.30 h i a les 21.30 h; dissabte 19 d’octubre, a les 10.30  i a les 13 h). Amb La Grutesca, els espectadors s’han de posar uns auriculars per sentir una banda sonora que els durà a viatjar per l’univers del riure. El resultat és un destil·lat en forma de pensaments sonors i d’actes poètics que dialoguen en un “collage” que qüestiona el rol del riure i el de la llibertat en la societat.

L’Estruch tornarà a ser l’escenari de dues representacions de diferents companyies de circ: Ákri, de Manel Rosés i Circ en Família, de Tub d’Assaig. En el primer cas (18 d’octubre, a les 20 h) es tracta d’un solo de circ de Manel Rosés, que situa un acròbata, una escala i una porta dalt de l’escenari, amb l’objectiu de reflexionar sobre els moments de canvi i de transformació. Una peça imprescindible que va estar en residència de creació a l’Estruch

La segona activitat permet que infants i adults experimentin plegats què significa ser un artista enmig de la pista. Amb el guiatge dels i les professionals de Tub d’Assaig, el públic participant podrà conèixer diferents tècniques: acrobàcia, jocs malabars, trapezi i pal xinès, entre altres (dissabte 19 d’octubre, a les 11 h i a les 17 h; 26 d’octubre, 9 de novembre i 23 de novembre a les 11 h).

Paraula de Guimerà, al Museu d’Art

El 2024 fa cent anys justos de la mort d’Àngel Guimerà. Per recordar fragments de la seva extensa obra, Q-Ars Teatre presenta l’espectacle Paraula de Guimerà, que compta amb les actrius Tània Banús i Anna Güell, i amb la música de Bárbara Granados. Serà el diumenge 20 d’octubre, a les 11.30 h, al Museu d’Art.

També el diumenge 20 d’octubre, a les 13 h i a  les 17.30 h, el teatre Principal serà escenari de l’espectacle multidisciplinar Iaia, de la companyia Mambo Project. Iaia proposa al públic entrar al menjador de casa l’àvia per reconstruir i reviure tot allò que ella recorda. És un altaveu a la vida de les iaies, per mitjà del seu testimoni, captat gràcies a una videotrucada.

L’últim espectacle del festival és una comèdia que parla de relacions, d’amistat,

de fílies, de dependència de la tecnologia i de falses aparences, amb l’acompanyament indispensable d’una banda sonora que repassa unes quantes cançons de pel·lícules romàntiques. L’Estruch acollirà el diumenge, a les set de la tarda, l’obra Mitja Taronja, dels sabadellencs La Canina Teatre, amb Sílvia Navarro a la direcció i interpretada per Marçal Bayona, Adrià Díaz i Júlia Santacana.  Aquest espectacle ha estat triat per una comissió sorgida de la taula de teatre d’entre les propostes locals que es van rebre per formar part del festival

Compra d’entrades

Les entrades dels espectacles i el Paquet d’Arts Escèniques es poden comprar a la taquilla del teatre Principal i al web https://sabadellcultura.koobin.cat/.