PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Les empreses locals ja poden adreçar-se al Vapor Llonch per sol·licitar ajuts per contractar persones majors de 30 anys en atur

Sabadell reedita el programa 30 Plus del Servei d’Ocupació de Catalunya, que permet a les empreses rebre fins a 11.907 euros per a la contractació d’aquest col·lectiu Les empreses locals ja poden adreçar-se al Vapor Llonch per sol·licitar ajuts per contractar persones majors de 30 anys en atur

El programa permet rebre fins a un màxim d’11.907 euros de subvenció del SOC per a la contractació d’aquestes persones durant un període mínim de 6 mesos i màxim de 9. La quantia serà proporcional al tipus de jornada i a la durada del contracte que s’acordin. El termini per subscriure contractes s’ha iniciat aquest 1 d’octubre i s’allargarà fins a l’1 d’abril de 2025. L’objectiu és que es puguin beneficiar fins a 80 persones.

En anteriors edicions, el programa ha afavorit la contractació de persones sense formació homologada, persones aturades de llarga durada i/o majors 45 anys, entre d’altres. Per tant, el Programa 30 Plus incentiva que les empreses que tenen necessitat de personal incorporin a les seves plantilles persones d’un col·lectiu amb majors dificultats d’accedir al mercat de treball. En concret, dels contractes subscrits, l’any passat el 80% pertanyien a col·lectius vulnerables. Respecte a les edats de les persones participants, l’any passat el 26% tenien de 30 a 44 anys, el 53% entre 45 i 54 anys i el 21% més de 55 anys.

El tinent d’alcaldessa de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, Lluís Matas, apunta que

“en total, en l’edició anterior 60 empreses en van resultar beneficiades d’aquests ajuts i és una acció valorada positivament per les empreses. Per això, cal mantenir aquest tipus de programes, que alhora fomenten l’ocupació”.

Per la seva banda, el regidor de Desenvolupament Econòmic, Antonio Rodríguez, destaca

“que la idea d’aquest govern és no deixar ningú enrere i oferir oportunitats laborals adaptades a les necessitats de tothom, sent molt positiu que el 86% des contractes subscrits en l’edició anterior fossin indefinits”.

Funcionament del 30 Plus

El primer pas d’aquest programa és detectar la necessitat de l’empresa i la descripció de la posició a cobrir, després es cerca les persones amb les competències adients i l’empresa decideix. Finalment es dissenya una formació complementària per millorar l’adequació al lloc de la persona a contractar. La formació està subvencionada pel programa, especialitzada i adaptada a les necessitats del lloc de treball. Alhora es fa un seguiment durant tot el procés de contractació i es fa un acompanyament a les empreses durant el procés de sol·licitud de la subvenció, així com una avaluació final i assessorament tant a l’empresa com a la persona participant, per a la continuïtat en la mateixa empresa o en un altra un cop finalitzat el període subvencionable.

Les empreses que es vulguin acollir a aquestes bonificacions podran comptar amb el suport necessari, assistència tècnica i assessorament durant tot el procés de col·laboració. Per rebre més informació, es pot contactar a través del correu sabadelltreball@ajsabadell.cat, el telèfon 93 745 31 61, whatsapp 696363850 o a les oficines del Vapor Llonch (ctra. de Barcelona, 208 bis). També està disponible el web sabadelltreball.cat