PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell commemora el Dia Mundial de les persones sense llar

Sabadell commemora el Dia Mundial de les persones sense llar

El Centre Cívic de Can Deu acull del 7 al 25 d’octubre l’exposició fotogràfica “El sensellarisme als carrers de Sabadell: realitats invisibles”, a càrrec d’Actuavallès. El 8 d’octubre a les 18h tindrà lloc l’acte de presentació.

El gruix de les propostes del Dia Mundial de les persones sense llar es portarà a terme el mateix 10 d’octubre. De 10 a 14h l’auditori de la Biblioteca Vapor Badia serà escenari de la taula rodona “Parlem de sensellarisme”, adreçada a professionals. I a partir de les 17h a la plaça del Doctor Robert, s’organitzaran múltiples activitats obertes a tots els públics: tallers, espai infantil, mostra d’entitats i projecció de vídeos, entre d’altres.

Per la seva banda, la Fundació Bosch i Cardellach proposa dues xerrades  sobre aquest tema: el dia 22 d’octubre “Sensellarisme, situació actual. Context jurídic i social”, i el dia 29 d’octubre “Sensellarisme, situació actual. Situació a la ciutat de Sabadell”.

Què és el sensellarisme i l’aporofòbia?

Sensellarisme es refereix a la situació d’una persona que no disposa de les mínimes condicions d’habitatge que permeten viure amb dignitat. La paraula “aporofòbia” és un terme per a referir-se al rebuig, aversió o por cap a les persones en situació de pobresa.