PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell es mantindrà el 2025 com un dels municipis de l’entorn amb la pressió fiscal més baixa

Sabadell es mantindrà el 2025 com un dels municipis de l’entorn amb la pressió fiscal més baixa

En el cas de la taxa municipal de residus, la proposta municipal és del 2%, per sota de l’IPC. Amb aquesta proposta d’ordenances, Sabadell es manté com un dels municipis amb la pressió fiscal més baixa de l’entorn.

Bonificacions compatibles

La proposta d’ordenances per al 2025 introdueix alguns canvis per fer compatibles bonificacions que fins ara no ho eren. Així, en la línia d’avançar cap a una fiscalitat i una ciutat cada cop més ecològica, es podran demanar les bonificacions tant en l’IBI com en l’Impost de Construccions (ICIO) vinculades a la instal·lació de plaques solars. Aquesta és una proposta del grup municipal de Junts per Sabadell.

Fins ara no es podien compatibilitzar. I també en el cas de la instal·lació de plaques solars, s’ha simplificat el procediment administratiu per gaudir d’aquestes reduccions en el rebut.

Comparativa fiscal

Sabadell és un dels municipis on menys IBI es paga de la comarca i està per sota d’altres ciutats del territori com l’Hospitalet, Tarragona o Barcelona. Actualment, el rebut mitjà de l’IBI a Sabadell és de 443 euros, el que significa que està 146,62 euros per sota de la mitjana comarcal.

WhatsApp_Image_2024-10-07_at_13.46.43.jpeg

Pel que fa a la taxa municipal de residus, és notablement inferior a municipis com Terrassa, Barcelona, Tarragona, Lleida o Girona.

Captura_de_pantalla_2024-10-07_134734.png