PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Museu d’Història acull la presentació del llibre “La colla dels Menestrals. The beginning”

El Museu d’Història acull la presentació del llibre “La colla dels Menestrals. The beginning”

La Colla dels Menestrals explica l’origen dels castells de Valls un cop es van diferenciar del ball de valencians, des del primer terç del segle XIX fins al 1853. Bona part dels fets van tenir lloc en els temps convulsos de la Guerra del Francès, el Trienni Liberal i la Dècada Ominosa, així com les guerres carlines.

En la presentació es parlarà dels germans Batet, Josep i Salvador, caps de colla dels Menestrals i dels Pagesos, respectivament, que es van situar en bàndols polítics del tot contraposats. Un descendent de la família Batet, el graller Joan Batet Tondo, es va acabar establint a Sabadell a principis del segle XX, on va tocar amb la colla de gegants i nans de la ciutat i altres grups de música popular.

Joan Climent Ferré

És historiador del fet casteller que recopila dades del passat, les estudia i les transmet. Va començar a investigar la història dels castells humans vinculada als afers politicosocials de cada època.

Va ser membre de la primera Junta del Museu Casteller de Catalunya el 1978. El 2004 guanyà un accèssit al XVI Premi Rodón-Giró d'història comarcal de Valls pel treball sobre Josep Antoni Baldrich i Palau, milicià liberal del segle XIX.

Té la pàgina web: www.elcasteller.cat i la revista electrònica Quadern del Casteller.